Заличаване / Extinction (2018)

5.827 420 votes
Актьори
Lizzy Caplan, Michael Peña, Emma Booth
Режисьор
Ben Young
Сценарист
Eric Heisserer, Spenser Cohen
Снимки
Serbia
Жанр
Sci-Fi, Трилъри
Година
2018
Държава
USA
Продължителност
95 мин.
Получовек-полуробот страда от кошмари, от които не може да спи. Без да подозира, сънищата се оказват идващата реалност, под формата на заплаха, която надвисва над семейството му и човечеството. Идва момент, в който цялата планета ще зависи от него.
В недалечното бъдеще линията между човека и машината е още по-замъглена: не само физически, андроидите сега почти са се слели със своите създатели, включително и емоционално. Питър се учи трудно: със семейството, засегнат от много странни кошмари, трябва да осъзнае, че той самият не е бил роден, а е създаден. Той е първия по рода си, не е човешко същество, но е в човешка форма, способен да се чувства. Не само че трябва да оспори съществуването си, но и да надмогне кошмарите, от които семейството му е застрашено. Тази заплаха се превръща в реалност защото извънземна сила преследва програма, в която андроид има важна роля. В тази битка е заложен живота на човечеството. Но дали машината е достатъчно човешка, за да работи за своите създатели?
Сценарият беше в така наречения черен списък на най- добрите непроизведени филми за 2013 година. Това бяха направили продуцентите Дейвид Хобърман и Тод Либерман в The Fighter и Warm Bodies, веднага когато придобиха правата върху сценария, написан от Спенсър Коен. В началото, Джеймс Макавой беше предназначен за главната роля, но в крайна сметка тази роля пое на Майкъл Пеня.
Добави ревю