Доза щастие (2019)

Актьори
Валентина Каролева, Александър Алексиев, Димитър Николов
Режисьор
Яна Титова
Сценарист
Яна Титова
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
България
Трейлър на Доза щастие (2019)
49 542
Абонирай се за YouTube канала ни
Филма представлява реална история, базирана на книгата на Весела Тотева, "Падение и Спасение". В него тя разказва своето търсене на щастие, преминало през наркотиците.

Филма за Весела Тотева, която в момента е журналистка, който разказва животът ѝ, като ролята е изиграна от нейната дъщеря Валентина Каролева. Весела има за цел да намери щастието в живота през 90-те години, през които живота в страната ни започва силно да се променя. В нейното търсене е нямало предопределени граници: тя е пробвала всичко за да опита от всичко – дори и наркотици, с които преминава през падението и спасението.

Точно в периода, в който те вече са широко достъпни и не са тайна за никого, единствения начин за борба с тях е, силна воля и изпитание. Именно за това в разказа най-вече се акцентира на борбата с зависимостта от тях, за момиче, което си мисли, че е намерило щастието, но в крайна сметка разбира, че е намерило ада. В него не е изключен и дявола, който може да има хиляди лица, а едно от всички тях е щастието.

Появява се любовта, която не прилича на тази в приказките и не е насочена към нищо положително. Тя започва да опустошава живота ѝ, а Весела на иска да я спира. В подкрепа се намесва нейното семейство, което се опитва да направи всичко необходимо за да я спре и промени живота ѝ в посока на истинското щастие.