Дедпул и Върколака

Диада (2023)

Актьори
Иван Бърнев, Васил Бинев, Маргарита Стойкова
Режисьор
Яна Титова
Сценарист
Яна Титова
Снимки
Ямбол
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
Трейлър на Диада (2023)
33 781
Абонирай се за YouTube канала ни
16-годишната Дида живее сама с пари, изпратени от майка ѝ. Възползвайки се от свободата и безгрижието, тя достига повратна точка, в която живота и психиката ѝ са на път да се сринат.

16-годишната Дида има съвсем обикновен живот. Различното при нея е, че тя живее сама, защото нейната майка е в Америка. Мечтата е да отиде при нея, където ще изучава изобразително изкуство. В времето това нейно желание започва бавно да изстива. Като че ли щуротиите в училище, стоенето във фейсбук и всички, което идва от телефона, започват да надделяват. В същото време липсата на дисциплина накланя Дида в една съвсем безцелна посока, която обаче на нея ѝ харесва. Харесваният на снимките ѝ се превръщат в някаква друга странна форма на живот, която заменя реалността с нереалния свят в интернет. Без стремежи, без каквато и да е мотивация, освен в това да се знаят всички най-нови чалги, още повече движенията им, едва ли може да стъпи на краката си. Тъй като всичко си има цена, а това, което съдбата е давала като време и забавления един ден ще започва да си го взема обратно. На Дида ѝ предстои да се сблъска с нещо, за което се оказва неподготвена – да вложи малко труд и да вземе живота си в ръце, защото безгрижието е на път да свърши. Когато настъпва момента да трябва, в разума и има всичко друго, но не и това, което трябва. Тя се оказва неподготвена, а предстои нещо още по-лошо – да се разчуе, че е пропилява времето и парите на майка си. Ще успее ли да го понесе?

Това е втория филм на режисьорът Яна Титова, която по-рано придоби слава с Доза Щастие. Филма се очаква в кината в края на годината.

Снимките на филма са правени в Ямбол през 2022 г.