Кралството на планетата на маймуните

1917 (2019)

8.2658 хил. гласа
Актьори
Dean-Charles Chapman, Daniel Mays, George MacKay
Режисьор
Sam Mendes
Сценаристи
Krysty Wilson-Cairns, Sam Mendes
Снимки
Wiltshire, England
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Индия, Испания, Канада
Продължителност
1 ч 59 мин
Трейлър на 1917 (2019)
2 738
Абонирай се за YouTube канала ни
През 1917 г. световната война заплашва да промени световния ред завинаги. Двама войници трябва да поема почти невъзможна мисия, която ги води във вражески земи.

Първата световна война, известна по това време като “Голямата война”, е в разгара си през април 1917 г. Точно когато достига своята гореща точка на двама млади британски войници Скофийлд и Блейк е възложена важна и почти невъзможна мисия. Те получат задачата да предадат спешно съобщение на полковник Макензи, което е от решаващо значение за избягването на масивна атака. За да изпълнят тази мисия, трябва да напуснат окопа и да излязат на дневна светлина, да се придвижат през френската провинция, която е окупирана от германците и вече е вражеска територия. Без почивка, двамата войници ще преминат през тесни окопи, бодлива тел и ще прекосят провинцията в средата на смърт и унищожение.

Времето започва да ги притиска, защото това съобщение трябва да бъде доставено достатъчно бързо, за да се предотврати нападение, а неговото закъснение би означавало смърт за 1600 войници. Мисията изглежда безнадеждна, но Блейк е решен да предаде съобщението навреме, защото неговият брат е сред тези стотици войници, а единствено той може да го спаси.

Историята е базирана на „фрагмент“, който дядо Алфред Мендес беше разказал на внука си Сам Мендес. Предварително обаче създателите на филма подчерта, че историята е значително разширена и променена, дори и ако тя е почти забравена от някогашното дете.

Филмът е заснет с продължителни, дълги и неизрязани кадри, които в крайна сметка създават впечатления във всеки един миг. Сам Мендес нае известния оператор Роджър Дикинс, който преди това спечели първия си Оскар с Блейд Рънър 2.

С участието на

  • Benedict Cumberbatch
    Benedict Cumberbatch
    Бенедикт Къмбърбач