12 силни (2018)

6.663 530 votes
Актьори
Chris Hemsworth, Michael Peña, Michael Shannon
Режисьор
Nicolai Fuglsig
Сценарист
Peter Craig, Ted Tally
Снимки
Albuquerque, USA, New Mexico
Жанр
Драма, Екшън, Исторически
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 10 мин
Трейлър на 12 силни (2018)
11 948
Абонирай се за YouTube канала ни
След атаката от 11 септември "Двете кули", Американски екип от специални сили навлезе в Афганистан. Целта е да убеди генерал Достум, лидер на Северния алианс, да сътрудничи на Америка срещу талибаните и Ал Кайда.

12 Strong (2018)

На 11 септември 2001 г. САЩ и светът са разтърсени от терористичните атаки срещу Световния търговски център. Американското правителство не остава безразлично, а малко след атаките изпраща 12-членен елитен екип в Афганистан. Дванайсетте войници отидоха на война срещу многобройната численост на талибаните, но въпреки това успяха да си сътрудничат с афганистански военачалник, изграждайки своята стратегическа съдба за да отблъснат врага.

За мъжете, които са под контрола на още сравнително неопитния капитан Мич Нелсън, това е изключително опасна мисия, от която никой не знае дали ще се върне в къщи. Ролята на мисията е да се съюзят със Северния алианс в Хинду Куш, контролират тази област и обединяват усилията си със своите нови съюзници за борба срещу талибаните и Ал Каида. Но това е особено трудно, когато става въпрос за огромните културни различия и липсата на оборудване.
Мисията им продължава толкова дълго, колкото е планирано, докато внезапно се покриват в крепостта. Съпругите, останали в родината си, са загрижени за завръщането на мъжете, които се опитват да оцелеят в отдалечената земя.

Актьорски състав

  • Chris Hemsworth
    Chris Hemsworth
    Крис Хемсуърт
  • Michael Shannon
    Michael Shannon
    Майкъл Шанън