Момичето крал / The Girl King (2015)

5.93 030 votes
Актьори
Michael Nyqvist, Sarah Gadon, Malin Buska
Режисьор
Mika Kaurismäki
Сценарист
Michel Marc Bouchard
Снимки
Finland, Turku
Жанр
Драма, Исторически
Година
2015
Премиера в България
16 Септември 2016
Държава
Finland, Germany, Canada, Sweden, France
Продължителност
106 мин.
Трейлър на Момичето крал / The Girl King (2015)
2 / 5 - 1 vot
700
1
0
Кристина е кралица на Швеция. Тя е винаги в конфликт със себе си и своята родина. След като вече трябваше да наследи трона, докато е още на шест години тя застава насреща на политиката на страната. Въпреки, че е жена е отгледана като принц. Тя имала неспирно желание да учи и да научава нещо ново. Когато народа искал да води войни, тя искала да направи голяма библиотека, когато народа търсел зрелища, тя търсила искала повече знания, докато накрая аристократите поискали да я свалят.
След смъртта на краля на Швеция, народът провъзгласява принцеса Кристина за своя кралица. Въздигайки се на трона, на такава крехка възраст и понасяйки обидата, че по план е трябвало да се роди момче, а не момиче, младата жена е устремена към една цел – мира в страната.

Това е историята на една енигматична млада жена, на която се налага да живее в конфликт – разкъсвана между задълженията и страстта; между това, че има тяло на жена, а е отгледана като принц; между древните и моделни светове и между брилянтността на острия й ум и консервативните сили, намиращи се около нея. Коронована за кралица на шест годишна възраст, Кристина от Швеция е хвърлена в лабиринта на властта и традицията, където съдът от строги лютерани я притиска да се ожени и да роди наследник, изпълнявайки по този начин своята съдба. Борейки се срещу враговете си в името на благосъстоянието на своите хора, обаче, кралица Кристина си създава множество недоброжелатели, спотаили се тихо в обкръжението й, чакащи възможност да грабнат короната. Малкото щастие в живота на кралицата идва от пламналата любов между нея и графиня Ебба, която също е принудена да премине през редица предизвикателства и врагове, които искат да използват тази интимна връзка за лична изгода. Скоро обаче, силите около кралицата осъзнават, че Ебба е ключа към контрола върху нея, но те подценяват брилянтния ум на Кристина и нейното желание да бъде свободна.