The Angry Birds Филмът (2016)

6.377 410 votes
Актьори
Jason Sudeikis, Danny McBride, Josh Gad
Режисьор
Fergal Reilly, Clay Kaytis
Сценарист
Mikael Hed, Jon Vitti
Снимки
Canada, British Columbia, Vancouver
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
2016
Премиера в България
Държава
Финландия, САЩ
Продължителност
1 ч 37 мин
Трейлър на The Angry Birds Филмът (2016)
7 364
Абонирай се за YouTube канала ни
Живота на нелетящите птици на остров в средата на океана, никак не е лесен. Скуката ги убива, а няма с какво ново да се забавляват. Това се променя, когато на острова идват зелени прасета, които имат пъклен план.
Анимацията ни запознава с в 3 птици, останали в един идиличен остров в океана. Въпреки, че не могат да летят, те се наслаждават на пъстрия живот в острова. Тъй като птиците са малко, а скуката започва да надделява, те страдат от тежки промени в настроението Red – понякога има изблици на гняв, за разлика от жълтия си приятеля Чък, който умее да проваля всичко и закръглен Bomb. Всеки от тях има своите недостатъци. Единствено  Leonard и пристигането на загадъчните зелени прасета носят някакво вълнение на спокойния живот на острова. Всички новодошли животни се приемат с отворени обятия, единствено, Red ги подозира, че вършат нещо зло. Накрая се оказва, че злобила Red е прав – прасетата планира стратегия да отмъкнат скъпоценните яйца на птици. Но когато тримата приятеля, разгадават тъмната конспирация на прасетата, те решават да ги атакуват със своите скрити и невероятни способности.

 Плакати с главните герои

the-angry-birds-movie-red-2016 the-angry-birds-movie-bomb-2016 the-angry-birds-movie-chuck-2016 the-angry-birds-movie-leoard-2016 the-angry-birds-movie-matilda-2016

Актьорски състав

 • Bill Hader
  Bill Hader
  Бил Хейдър
 • Kate McKinnon
  Kate McKinnon
  Кейт МакКинън

Всички части

 1. The Angry Birds Филмът (2016)
  The Angry Birds Филмът (2016)
 2. Енгри бърдс Филмът 2 (2019)
  Енгри бърдс Филмът 2 (2019)