Дедпул и Върколака

Бягството на пилето 2 (2023)

Chicken Run: Dawn of the Nugget
6.423 хил. гласа
Актьори
Thandiwe Newton, Bella Ramsey, Zachary Levi
Режисьор
Sam Fell
Сценаристи
Karey Kirkpatrick, John O'Farrell
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера
Държави
Англия, САЩ, Франция
Продължителност
1 ч 38 мин
Трейлър на Бягството на пилето 2 (2023)
200
Абонирай се за YouTube канала ни
Ятото кокошки са намерили ново убежище, където обаче има нова заплаха. За да я елиминират, те трябва да проникнат в мистериозен обект.

След като Джинджър е избягала от смъртоносната ферма Туиди и нейната машина за пици, цялото ято кокошки е намерило убежище на прекрасен остров, където няма хора. Тук в спокойното си убежище започват нов безопасен живот. След като вече са се изложили на опасностите на човешкия свят, те могат да живеят в хармония. Когато се приближава с Роки и малкото пиленце Моли се излюпва, животът им вече изглежда почти съвършен. Но следващата опасност вече дебне на острова – заплаха с неясен характер, която иска да вземе всички кокошки. С натежало сърце Джинджър и нейните приятели решават да оставят лични живот и новооткритата свобода зад гърба си, за да се да се притекат на помощ на своите събратя по съдба. Ужасът продължава – госпожа Туиди е отворила фабрика, в която пилетата трябва да бъдат преработени в неописуеми неща. Ако предния път избягаха от едно злокобно място, този път трябва да направят точно обратното – да влязат, проникване в взлом по пилешки в силно охраняваната фабрика!

Продължението бе обявено за първи път през 2018 г., но работата по него започва след 2 години. За разлика от първата част, която се разпространяваше от Dreamworks, този път е от Netflix. Тъй като от първата част са изминали цели 23 години, има малко промяна в озвучаващите актьори. В някои случаи завръщането на оригиналните гласове е широко критикувано при такава възрастова разлика.