Счетоводителят (2016)

7.3237 640 votes
Актьори
Ben Affleck, J.K. Simmons, Anna Kendrick
Режисьор
Gavin O'Connor
Сценарист
Bill Dubuque
Снимки
Atlanta, USA, Georgia
Жанр
Драма, Трилъри
Година
2016
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 08 мин
Трейлър на Счетоводителят (2016)
16 341
Крис има собствена счетоводна фирма, работата на която е да замазва мръсните дела на престъпните организации. Той има нов клиент, на който трябва да намери разминаване от няколко милиона. Но в процес на работата, забелязва че счетоводителите постепенно започват да изчезват.
Крис е човек, който обича да се занимава повече с числа от колкото с хора. Той живее в малък град е в състояние да изгради своя собствена фирма като счетоводител. Със своите умения, като математически талант, той може да направи и най-добра преценка, а в това число се включва и укриване на данаците. В същото време, компанията му се състои от един човек, като работи най-вече в подземния свят, където има доста клиенти, които желаят да им замаскира мръсната работа и да си върнат добра репутация. Постепенно той трупа все повече и повече фирми и в даден момент се оказва, че той е счетоводител на най-опасните престъпни организации. Въпреки, че Министерството на финансите и Национална агенция за борба с престъпността се опитват да го открият, той приема поредната фирма, в която един от счетоводители е открил разминаване в сметките на стойност няколко милиона долари. Странното е, че все повече и повече хора в хода на разследването започват да изчезват.

Предистории и информация

Бен Афлек спечели главната роля пред Уил Смит, а първоначално режисура беше Мел Гибсън, но в последствие я пое Гавин О’Конър. Сценария е разработен от Bill Dubuque, който е по-известен със Съдия: Закон или чест / Der Richter: Recht oder Ehre, а преди това беше в списъка на Холивуд с най-популярни сценарии през 2011. Актрисата Анна Кендрик вече я познаваме от появата си във Високо в небето (2009). Производството на филма започна заедно с другите проекти Батман срещу Супермен и Live By Night (2017). Счетоводителят е заснет сред другите филми в Атланта

Актьорски състав

 • Anna Kendrick
  Anna Kendrick
  Анна Кендрик
 • J.K. Simmons
  J.K. Simmons
  Джей Кей Симънс
 • Ben Affleck
  Ben Affleck
  Бен Афлек