Денят на патриота / Patriots Day (2016)

7.471 190 votes
Актьори
Melissa Benoist, Michelle Monaghan, Mark Wahlberg
Режисьор
Peter Berg
Сценарист
Matt Charman, Peter Berg
Снимки
Boston, USA, Massachusetts
Жанр
Исторически, Трилъри
Година
2016
Премиера в България
05 Май 2017
Държава
USA
Продължителност
130 мин.
Трейлър на Денят на патриота / Patriots Day (2016)
5 / 5 - 2 vots
1759
4
1
Документален филм за атентатите в Бостън по време на маратона през 2013. Филма илюстрира доклада на полицая, който се е заел с разследването и намирането на атентаторите.
На 15 април 2013 г. две експлозии разтърсват Бостън на няколко стотин метра от ежегодни маратон в града. Комисаря Ед Дейвис поема разследването на терористичната атака по време на спортното събитие. Това е най-голямото разследване в каретата на Дейвис, като по това време в града вилнее ужас и хаос. Полицията мобилизира целия град за да намери извършителите. Неуморната работа на полицейските служители, като сержант Томи Сондърс, в крайна сметка води до двама заподозрени.
Предистория и информация

Филма е направен по действителните събития на 15 април, 2013. В началото на атентата са отчетени две взривни устройства, а малко преди 15 часа има 264 ранени и трима загинали души. Полицията започна незабавно издирване на нападателите и след три дни са намерени извършители. Единия от тях е загинал по време на преследването, а другият по-късно е осъден в съда със смъртна присъда.

Режисьора Питър Бърг и актьор Марк Уолбърг, вече са работили заедно по филмите Survivor 2014 (Оцеляла) и Deepwater Horizon 2016 (Море в пламъци). Първия от тях беше сполучлив, макар не толкова популярен, докато премиерата на “Море в пламъци” предстои тази година, при това ще се излъчва на световния екран в над 20 държави.

 

 

Главни актьори
  • J.K. Simmons
    J.K. Simmons
    Джей Кей Симънс
  • Mark Wahlberg
    Mark Wahlberg
    Марк Уолбърг
Добави ревю