Черната вдовица

Денят на патриота / Patriots Day (2016)

7.488 200 votes
Актьори
Mark Wahlberg, J.K. Simmons, Michelle Monaghan
Режисьор
Peter Berg
Сценарист
Matt Cook, Peter Berg
Снимки
Boston, USA, Massachusetts
Жанр
Исторически, Трилъри
Година
2016
Премиера в България
Държава
Хонг Конг, САЩ
Продължителност
2 ч 13 мин
Трейлър на Денят на патриота / Patriots Day (2016)
1 923
Абонирай се за YouTube канала ни
Документален филм за атентатите в Бостън по време на маратона през 2013. Филма илюстрира доклада на полицая, който се е заел с разследването и намирането на атентаторите.
На 15 април 2013 г. две експлозии разтърсват Бостън на няколко стотин метра от ежегодни маратон в града. Комисаря Ед Дейвис поема разследването на терористичната атака по време на спортното събитие. Това е най-голямото разследване в каретата на Дейвис, като по това време в града вилнее ужас и хаос. Полицията мобилизира целия град за да намери извършителите. Неуморната работа на полицейските служители, като сержант Томи Сондърс, в крайна сметка води до двама заподозрени.

Предистория и информация

Филма е направен по действителните събития на 15 април, 2013. В началото на атентата са отчетени две взривни устройства, а малко преди 15 часа има 264 ранени и трима загинали души. Полицията започна незабавно издирване на нападателите и след три дни са намерени извършители. Единия от тях е загинал по време на преследването, а другият по-късно е осъден в съда със смъртна присъда.

Режисьора Питър Бърг и актьор Марк Уолбърг, вече са работили заедно по филмите Survivor 2014 (Оцеляла) и Deepwater Horizon 2016 (Море в пламъци). Първия от тях беше сполучлив, макар не толкова популярен, докато премиерата на “Море в пламъци” предстои тази година, при това ще се излъчва на световния екран в над 20 държави.

 

 

Актьорски състав

 • J.K. Simmons
  J.K. Simmons
  Джей Кей Симънс
 • Mark Wahlberg
  Mark Wahlberg
  Марк Уолбърг
 • Michelle Monaghan
  Michelle Monaghan
  Мишел Монахан
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички