Дух в броня / Ghost in the Shell (2017)

6.4163 180 votes
Актьори
Scarlett Johansson, Michael Wincott, Michael Pitt
Режисьор
Rupert Sanders
Сценарист
Jamie Moss, Jonathan Herman
Снимки
New Zealand, Wellington
Жанр
Екшън, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
31 Март 2017
Държава
USA
Продължителност
120 мин.
Трейлър на Дух в броня / Ghost in the Shell (2017)
5 / 5 - 7 vots
4300
25
0
В бъдещето, хората са се превърнали в киборги. Една жена, накратко наречена Майора, е начело на специално звено от роботи, което се изправя срещу опасен враг, чиято цел е да разгадаят тайните на кибернетичните технологии и да поеме контрол над тях.

В бъдещето, повечето части на хората са заменени с изкуствени елементи и по точи начин са станали киборги. Най-често, единствената човешка тъкан останал в тях е само една част мозъка им от което се установява тяхната личност. Най-често ги наричат ” призраци”, като тения мозък е най-важната част на изкуствена “броня”. Но идва деня, в който терористите “Laughing Man” успяват да проникнат в тези призраци и да ги манипулира така, че киборгите извършват престъпленията вместо тях. Правителство изпраща група киборги, които трябва да се заемат със с случая. Групата е начело със своя Майор, който е специален агент- половин жена половината киборг, която трябва да предвожда специалното звено в мисията, която ще ги подложи на екстремисти опасни.

Предистория
Това е адаптация на едноименното култово аниме на режисьора Mamoru Oshii, който през 1995 г направи проби на големия екран. Оригиналният анимационен филм, надмина всички подобно за времето си и силно повлия на неговите създатели – Лана Уашовски и Анди Уашовски, който са вдъхновено от концепцията на матрицата и Нео.
Оригиналната анимация е базирана на японска манга Masamune Shirow.
Производството на американската адаптация има дълга история: през 2008 г. DreamWorks и Стивън Спилбърг е купила правата на материала. Сценаристите се промениха няколко пъти. Директорът на нова адаптация още в началото беше Рупърт Сандърс, който вече има известен опит с големи продукции като Снежанка и ловецът.
Междувременно актрисата Margot Robbie се е явила в интервю за главната роля, но в крайна сметка тя бе заета от Скарлет Йохансон.

В главната роля
 • Scarlett Johansson
  Scarlett Johansson
  Скарлет Йохансон
Добави ревю

Всички части

 1. Ghost In The Shell: The New Movie (2015)
  Ghost In The Shell: The New Movie (2015)
 2. Дух в броня (2017)
  Дух в броня (2017)