Дюнкерк (2017)

9.210 670 votes
Актьори
Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy
Режисьор
Christopher Nolan
Сценарист
Christopher Nolan
Снимки
Plage de Malo-les-Bains, Nord, Dunkerque
Жанр
Екшън, Исторически,
Година
2017
Премиера в България
21 Юли 2017
Държава
UK, USA, France
Продължителност
107 мин.
Дюнкерк (2017) Трейлър
Дюнкерк (2017)
3.8 / 5 - 6 vots
2257
6
2
Реконструкция на събитията от известната евакуация на Дюнкерк, когато в началото на Втората световна война, десетки хиляди британски и съюзническите войски се оказаха заобиколени от вражески сили.
Dunkirk (2017)

Фокусът е върху развитието на войната в Операция на Дюнкерк. Тя се е провела от 26 май до 04 юни 1940. През този период армията на Хитлер потегля на запад към страните от Бенелюкс. Точно тогава, в близо до северния френски крайбрежен град Дюнкерк, се намират съюзните. Те се състоят от стотици хиляди британски, френски и белгийски войски и редица холандски войници, които не искат да предадат страните си, трябва да избягат от безнадеждна ситуация. Те са били обграден от висшите нацистки сили и осъден на смърт. В този отчаян момент, се измисля смела спасителна мисия, която има малък шанс са успех. Но в края на военната евакуацията, може да се осигури безопасност на 340 000 войници на Великобритания.
Те са в капан, с гръб към морето, а германците, напредват така че войниците са изправени пред една хаотична и изключително трудна ситуация: спасителната операция, която се реализира по-късно се запазва в историята с грандиозен името “чудо на Дюнкерк”.