Бил Скарсгард

Bill Skarsgård
Бил Скарсгард
Дата на раждане
09 August 1990
Роден град
Vällingby, Стокхолм
Възраст
33
Националност
Швеция
Богатство
$ 5 мил.
Височина
1.92
Първи филм
White Water Fury (2000)
Най-добър филм
То
Най-лош филм
Дивергенти

Нови и очаквани филми

  1. Гарванът (2024)

Бил Скарсгард е шведски актьор, известен най-вече с ролите си в дистопичния трилър Дивергенти и филма на ужасите То. Той е син на известния актьор Стелан Скаргард. Произхождайки от семейство с богат опит в развлекателната сфера, той се докосва до шоубизнеса от ранна възраст. От шестимата си братя и сестри Бил и тримата му братя влязоха във филмовия бизнес, като Александър и Густав Скарсгард са сред по-известните. Бил е роден с амбиопия на очите, което по-късно му служи в ужас филмите, тъй като може ги движи в различни посоки.

Като дете се интересува от всичко, свързано с кинематографията. Дебютира в киното когато е само на 9 години, заедно с брат си Александър. Той спечели международна популярност с ролята си в Дивергенти. Въпреки че филмът беше посрещнат с отрицателни отзиви, във финансов план се справи добре. Бил спечели много слава, като изигра танцуващият клоун, злодея То. Филмът постигна голям успех както в търговски, така и в критичен план. Ролята му донесе множество номинации за награди. Въпреки всичко с подобни образи актьорите по-скоро остават скрити зад сянката на своите герой. Това е разбираемо и винаги се е случвало.

Актьора продължава с участията си и ако получи подходяща роля, издигането му до Холивуд ще бъде сигурно. През 2020 г. той участва с Том Холанд в The Devil All the Time, филм за мрачната реалност и последствията, която остава всяка война след себе си. Филма имаше добри отзиви и на фона на пандемичната година без кина, той бе един от най-признатите.