Х-Мен: Мрачния Феникс (2019)

Актьори
Jennifer Lawrence, Evan Peters, Michael Fassbender
Режисьор
Simon Kinberg
Сценарист
Chris Claremont, John Byrne
Снимки
Montréal, Canada, Québec
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
14 Февруари 2019
Държава
USA
Трейлър на Х-Мен: Мрачния Феникс (2019)
3 / 5 - 4 vots
598
3
1
Джейн Грей поглъщайки голямо количество радиация, развива невиждани от никой мутант сили. Надмощието което има пред другите, го кара да избере другата страна - страната на тъмната сила, превръщайки се в Мрачния Феникс.
X-Men: Dark Phoenix (2018) 

Тази част е продължение на Х-Мен: Апокалипсис. Действията се развиват през 90-те години на миналия век. В центъра на събитията застава мутанта Джейн Грей.

Група мутанти са събрани от професор Чарлз Ксавиер за да защитят света, който се страхува от тях и ги мрази. Те се борят с многобройни битки и са при живели приключени на няколко галактики и са имали изпитания пред много врагове, но никой от тях не бил подготвен за предизвикателство, пред което ще им предстои.

Докато силите на едни мутанти става все по-големи, чрез поглъщане на голямо количество радиация, те започват да се променят. Останалите от X-Men като Мистик, Чарлз Ксавие, Циклоп, Storm и Магнито решават, че скоро трябва да се борят срещу собствените си приятели и дори да ги убият за да спасят останалата част от света. Един от тях Джейн Грей получава толкова голяма сила, че надхвърлят човешкото разбиране. Тази сила го покварява, правейки това, срещу което винаги е заставал. Сега членовете на X-Men трябва да решат дали животът на жената, с която са споделяли толкова много, струва повече от живота на всички хора, които обитават планетата?

 

 

Главни актьори
 • Jennifer Lawrence
  Jennifer Lawrence
  Дженифър Лорънс
 • Sophie Turner
  Sophie Turner
  Софи Търнър
 • James McAvoy
  James McAvoy
  Джеймс Макавой
 • Michael Fassbender
  Michael Fassbender
  Майкъл Фасбендър
Добави ревю

Всички части

 1. Х-Мен: Апокалипсис (2016)
  Х-Мен: Апокалипсис (2016)
 2. Х-Мен: Мрачния Феникс (2019)
  Х-Мен: Мрачния Феникс (2019)