Мулан

Х-Мен: Тъмния Феникс (2019)

5.8147 240 votes
Актьори
Sophie Turner, James McAvoy, Jennifer Lawrence
Режисьор
Simon Kinberg
Сценарист
Stan Lee, Simon Kinberg
Снимки
Montréal, Canada, Québec
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 53 мин
Трейлър на Х-Мен: Тъмния Феникс (2019)
11 002
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Х-Мен: Тъмния Феникс (2019)
Джейн Грей поглъщайки голямо количество радиация, развива невиждани от никой мутант сили. Надмощието което има пред другите, го кара да избере другата страна - страната на тъмната сила, превръщайки се в Мрачния Феникс.

Около десет години след победата над силния и властолюбив мутант Апокалипсис, членовете на Х-мен, около професор Чарлз, станаха герои. Славата, която идва с него, е превърнала телепата свързан с инвалидна количка, който изпраща останалите на все по-опасни мисии. Въпреки че света се страхува от тях и ги мрази, те непрестанно го защитават от всяка една заплаха. Те са имали многобройни битки, преживели са много приключения и са имали изпитания пред много врагове, но никой от тях не бил подготвен за предизвикателство, което ще им предстои.

Сега трябва да достигнал космоса, за да спасят няколко астронавта, които са в опасност. Космическият кораб е ударен от слънчева радиация, повече от колкото той може да погълне и голяма част от енергията удря Джийн. Погълнатата радиация развива в нея все по-големи сили и тя започва да се променя. Докато се бори със съществото, което живее в нея, Джийн отприщва силите си по начин, който не може да контролира или разбере. Тази огромна енергия събужда в нея загадъчна сила: Силата на Феникс!

Останалите от X-Men, като Мистик, Чарлз Ксавие, Циклоп, Буря и Магнито решават, че скоро трябва да се борят срещу собствената си приятелка и дори да я убият. Силата, която има, е толкова голяма, че надхвърля човешкото разбиране. Тази сила я покварява, подтиквайки я да прави това, срещу което цял живот е заставала. Тя започва да наранява онези, които най-много обича.

Докато Х-мен семейството се разпада, те трябва да намерят начин да спасят не само душата на Джийн, но и планетата от извънземни, които искат да превърнат тази сила в оръжие и да завладеят галактиката.

Идва момента, в който те трябва да решат дали животът на жената, с която са споделяли толкова много, струва повече от живота на всички хора, които обитават планетата?

Предшествениците на X-Men вземат своите жертви още през миналия век: “Първа вълна” през 60-те, “Дни на отминалото бъдеще” през 70-те години, “Апокалипсис” през 80-те, след което следва продължение през следващото десетилетие на 1990-те години. Освен това, ако включим и новите филми след 2000-ната година, в това число Върколака, съвсем независимият Дедпул, както и Новите мутанти, до момента това е 13-тия  филм на продуцирания франчайз от 20th Century Fox. Друг планиран проект е Гамбит.

Въпреки че има много тайни около сюжета на продължението, едно от предполагаемото заглавие беше X-Men: Supernova. То се основава на комиксите и още по-конкретно на сагата между 1976 и 1980 г., в която се разгръщат силилите на Джийн Грей с нейното его “Феникс” и последвалото ѝ падане.

 

 

 

 

 

Актьорски състав

 • Jennifer Lawrence
  Jennifer Lawrence
  Дженифър Лорънс
 • James McAvoy
  James McAvoy
  Джеймс Макавой
 • Sophie Turner
  Sophie Turner
  Софи Търнър
 • Nicholas Hoult
  Nicholas Hoult
  Никълъс Холт
 • Michael Fassbender
  Michael Fassbender
  Майкъл Фасбендър
 • Jessica Chastain
  Jessica Chastain
  Джесика Частейн

Всички части

 1. Х-Мен: Апокалипсис (2016)
  Х-Мен: Апокалипсис (2016)
 2. Х-Мен: Тъмния Феникс (2019)
  Х-Мен: Тъмния Феникс (2019)
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички