Вдовици (2018)

7.31 590 votes
Актьори
Viola Davis, Carrie Coon, Garret Dillahunt
Режисьор
Steve McQueen
Сценарист
Steve McQueen, Gillian Flynn
Снимки
Chicago, USA, Illinois
Жанр
Драма, Криминален, Трилъри
Година
2018
Премиера в България
16 Ноември 2018
Държава
USA, UK
Продължителност
128 мин.
Трейлър на Вдовици (2018)
5 / 5 - 1 vot
303
2
0
Адаптация на британския мини сериал "Вдовиците". Трима крадци умират, а техните жени, след като научат за целите на починалите си съпрузи, решават сами да организират преврат.
Widows (2018)

По време на въоръжен грабеж от четирима престъпници, действия излизат извън контрол и те трябва да заплатят с живота си. Вероника, Алис, Линда и Бел, са четири обикновени жени, които нямат нищо общо помежду си, но техните мъртви съпрузи са им оставили криминалните си машинации, като един голям дълг, който сега трябва да бъде премахнат. Жените на починалите не се предават на скръбта си, а решават да завършат работата, която съпрузите им са започнали. За да изпълнят преврата, трябва в своите планове да включат един нищо неподозиращ политик. Следователно те се събират заедно за да вземат съдбата си в свои ръце.

Зад кадъра и информация

Стив Маккуин създава римейк на британския телевизионен сериал “Вдовици” от 1983 г. В него действията са аналогични: вдовици, чиито съпрузи са починали по време на грабеж и включва шест епизода. Сериала продължава през 1985 г., като нов сезон със шест части. Освен това, през 1995 г., десет години по-късно сериала She’s Out се базира на същата история.

Сценария на филма е написан от Стив Маккуин заедно с авторката на Не казвай сбогом – Джилиън Флин.

В началото на продукцията, режисьорите се обърнаха към Дженифър Лорънс за да вземе една от вдовическите роли, което не се осъществи поради трудности в насрочването. Също така Ейми Адамс междувременно беше основна роля в разговора им.

Въпреки че Колин Фарел и Лиъм Нейсън са опитни актьори и идват от ирландския остров, това е първия филм, в който те участват заедно.

В главната роля
  • Liam Neeson
    Liam Neeson
    Лиъм Нийсън
Добави ревю