Елизабет Дебики

Elizabeth Debicki
Елизабет Дебики
Дата на раждане
24 August 1990
Роден град
Париж
Възраст
33
Националност
Франция
Богатство
$ 2 мил.
Височина
1.9
Първи филм
A Few Best Men (2011)
Най-добър филм
Пазители на Галактиката
Най-лош филм
Чудовищният парадокс

Нови и очаквани филми

  1. MaXXXine (2024)

Ранна възраст

Бъдещата звезда е родена на през 1990 г. По това време родителите ѝ са професионалните танцьори в Париж. Нейния баща е от Полша, а майка ѝ е австралийка с ирландски произход. Когато Елизабет навършва 5 години, семейството се премества в родината на майка ѝ, Австралия и се установява в Мелбърн.

В този град баща ѝ е бил нает в местния театър, а майка ѝ отворила свое училище по танци. От ранна детска възраст се интересува от хореография и практикува балет, докато не реши да стане драматична актриса. За това тя посещавала Huntingtower School в източната част на града, където завършва с отличия по драматургия.

През 2007 г. Дебицки се записва във викторианския колеж по изкуствата в Университета в Мелбърн. През 2009 г. младата жена спечели наградата на Ричард Прат за нейните академични постижения.

 

Филми и кариера

През 2011 г. актрисата дебютира в комедията A Few Best Men (2011). Година след това участва в пиесата на Жан Жене, The Maids в театъра на Сидни, където спечели най-добрата награда за млад участник.

Но следващия филм е този, който я издига – Великия Гетсби с Леонардо Ди Каприо. За ролята си във филма, тя печели „ Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства за най-добра актриса в подкрепяща роля“. С това изпълнение, тя започва да поучава покани за главни роли и през 2015 г. се появява в пиесата на Шекспир Макбет. В следващата година участва в Мъжът от UNCLE, в който имаше възможност да си сътрудничи със звезди като Хенри Кавил, Алиша Викандър и Арми Хамър.

По-късно Елизабет се появява в Еверест, който разказвайки трагичната история случила се пролетта на 1996 г. в тази планина. От този момента ние можем да видим Дебики в най-добрите заглавия за годините като Нощният мениджър (2016), Валериан и градът на хилядите планети (2017), Пазители на Галактиката 2 (2017), Вдовици (2018) и други.

 

Личен живот

Тя запазва в тайна личния си живот. Рядко използва социалните мрежи, а през 2015 г. изостави страницата си в Twitte.

Редовно се появява на социални събития. Например през ноември 2017 г. посети партито GQ Man of the Year- годишен празник на културата, изпълнен с интервюта с участието на актьори, музиканти, дизайнери и други.