Убийците на цветната луна

Вице / Vice (2018)

Vice
7.2156 хил. гласа
Актьори
Steve Carell, Amy Adams, Christian Bale
Режисьор
Adam McKay
Сценарист
Adam McKay
Снимки
Santa Clarita, USA, California
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 12 мин
Бюджет
40,000,000
Трейлър на Вице / Vice (2018)
585
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за американския вицепрезидент (2001-2009) Дик Чейни. Дик Чейни успява да бъде избран за вицепрезидент заедно с Джордж У. Буш. Той се превръща в най-могъщия човек в страната и до голяма степен е допринесъл за налагането на нов световен ред, чиито последици все още могат да се видят.

Губернаторът на Тексас, Джордж Буш, търси евентуален вицепрезидент в случай, че спечели изборите през 2000 г. Първият му избор е Дик Чейни, директор на компанията Халибъртън, който въпреки че показва нежелание, ще приеме. Когато Буш се налага над останалите кандидати, Чейни се възползва от своята си позиция и силата, която това води до промяна на посоката на историята на страната.

Историята на бившия вицепрезидент Дик Чейни е ослепителна. Чейни се е измъкнал от собствената си военна служба по време на войната във Виетнам, а след време се превръща в най-мощният вицепрезидент на САЩ и един от най-влиятелните политици в историята. Въпреки това, Чейни прекалено се застъпва за САЩ, както на национална, така и на международна територия: от 2003 г. той упорито преследва гледната точка, че Ирак е разработил ядрени оръжия, поради което САЩ трябва да потегли на там!

С участието на

 • Christian Bale
  Christian Bale
  Крисчън Бейл
 • Amy Adams
  Amy Adams
  Ейми Адамс
 • Steve Carell
  Steve Carell
  Стийв Карел