Капитан Марвел 2

Цената на властта (2023)

Всичко си има цена, дори властта
Актьори
Китодар Тодоров, Димитър Баненкин, Георги Кадурин
Режисьор
Исидор Карадимов
Сценарист
Ирина Лазарова
Жанр
Драма, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
Продължителност
2 ч 05 мин
Трейлър на Цената на властта (2023)
4 839
Абонирай се за YouTube канала ни
Българския трилър разказва за политическите машинации, задкулисния и сенчести игри по пътя към издигането във властта и я ръководи.

Всичко си има цена, но когато плащаме, трябва да знаем колко плащаме и колко получаваме, защото понякога даваме повече, от колкото получаваме. Политическия трилър разказва за партиите, властта, там където потъват парите, променят се законите и най-важното, те не важат за всички. Стъпването в тези води освен, че си има цена, то има и последствия. Докато от дребните престъпници, до големите мафиоти винаги има измъкване, то от властта връщане назад няма. Филмът изобразява една партия в България, която определя всичко и движи държавната система. Партия много подобна като онази в комунизма “столетницата”.  В нея влизат най-лоялните, най-преданите, най-големите лакеи, които освен че се престарават, предварително предлагат услугите си на своите господари. Филмът проследява различи герои и как техния живот се е променил. Години по-късно осъзнават, че докато се радват на големите държавни пари и управляват, по същия начин те ще бъдат управлявани и трябва на някой друг да плащат таксата си за спокойствие. Оказва се, че са се превърнали в роби, но в богати роби. Всеки, който е имал връзка с партията, рано или късно става потърпевш. Когато един от членове губи и семейството си, той разбира, че по-същия начин е бил лъган, както са лъгали народа. Той иска отмъщение и за разлика от всички бивши колеги, вече не го е страх, защото няма какво повече да загуби. Други губят личния си живот, искайки да са се родили на друго място, в друго време, защото политиката убива всички човешките няма отношения. Трети все още се радват на властта, защото те определят кое е правилно – това, което им носи най-много пари.

Няколко преплетени истории със задкулисни игри, които управляват властта, а властта е само паравана на справедливостта. Но само малцина, достатъчно прозорливи, осъзнават, че цената на властта е прекалено скъпа за тях. Пред техните очи ще се раждат и загиват знайни и незнайни герои на политическата сцена и всички те завършват със злощастен край. Съвпадение или въпрос на избори и бюлетини?