Кралството на планетата на маймуните

Цената на властта (2023)

Всичко си има цена, дори властта
2.1132 гласа
Актьори
Китодар Тодоров, Димитър Баненкин, Георги Кадурин
Режисьор
Исидор Карадимов
Сценарист
Ирина Лазарова
Жанр
Драма, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
Продължителност
2 ч 05 мин
Трейлър на Цената на властта (2023)
10 208
Абонирай се за YouTube канала ни
Българския трилър разказва за политическите машинации, задкулисния и сенчести игри по пътя към издигането във властта и я ръководи.

Всичко си има цена, но когато плащаме, трябва да знаем колко плащаме и колко получаваме, защото понякога даваме повече, от колкото получаваме. Политическия трилър разказва за партиите, властта, там където потъват парите, променят се законите и най-важното, те не важат за всички. Стъпването в тези води освен, че си има цена, то има и последствия. Докато от дребните престъпници, до големите мафиоти винаги има измъкване, то от властта връщане назад няма. Филмът изобразява една партия в България, която определя всичко и движи държавната система. Партия много подобна като онази в комунизма “столетницата”.  В нея влизат най-лоялните, най-преданите, най-големите лакеи, които освен че се престарават, предварително предлагат услугите си на своите господари. Филмът проследява различи герои и как техния живот се е променил. Години по-късно осъзнават, че докато се радват на големите държавни пари и управляват, по същия начин те ще бъдат управлявани и трябва на някой друг да плащат таксата си за спокойствие. Оказва се, че са се превърнали в роби, но в богати роби. Всеки, който е имал връзка с партията, рано или късно става потърпевш. Когато един от членове губи и семейството си, той разбира, че по-същия начин е бил лъган, както са лъгали народа. Той иска отмъщение и за разлика от всички бивши колеги, вече не го е страх, защото няма какво повече да загуби. Други губят личния си живот, искайки да са се родили на друго място, в друго време, защото политиката убива всички човешките няма отношения. Трети все още се радват на властта, защото те определят кое е правилно – това, което им носи най-много пари.

Няколко преплетени истории със задкулисни игри, които управляват властта, а властта е само паравана на справедливостта. Но само малцина, достатъчно прозорливи, осъзнават, че цената на властта е прекалено скъпа за тях. Пред техните очи ще се раждат и загиват знайни и незнайни герои на политическата сцена и всички те завършват със злощастен край. Съвпадение или въпрос на избори и бюлетини?