Кралството на планетата на маймуните

Академия за вампири (2022)

Vampire Academy
6.48.9 хил. гласа
Сезон 1
10 епизода
Актьори
Sisi Stringer, Kieron Moore, Daniela Nieves
Сценаристи
Julie Plec, Marguerite MacIntyre
Снимки
Olite, Navarra, Spain
Жанр
Драма, Фантастика
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Академия за вампири (2022)
2 911
Абонирай се за YouTube канала ни
Роуз и Лиса са хибрид и вампир, които постъпват в академията за вампири. Тяхната мистериозна и уникална връзка влиза в конфликт с правилата.
Две млади жени се срещат в свят на привилегии и блясък. Лиса е вампир от кралско потекло, която заедно с най-добрата си приятелка Роуз трябва да продължават образованието си в необичайното учебно заведение. Когато навлизат в кралското общество, приятелството им надхвърля класовите различия и се сблъсква със скандали, романтика и дори смърт. За да запазят приятелството си, трябва да се изправят срещу класовата политика, древната магия и дори срещу външните заплахи, като кръвожадните стригои.

Главни герои

Роуз е хибрид между човек и вампир, и се обучава за пазител. Тя е темпераментна и е най-силният боец в академията. Има проблем с дисциплината и спазването на правилата, което винаги я вкарва в неприятности.

Лиса е благороден вампир от племето морой и по-малка сестра на принцеса Василиса. След трагична загуба в семейството тя изведнъж се озовава в позиция, за която все още не е готова нито физически, нито психически.

Димитри е охрана. Той е смъртоносен, дисциплиниран и лоялен пазач на управляващата вампирска фамилия Морой. Зад студения му вид се крие нещо повече, което не се вижда на пръв поглед.

Кристиан е благороден вампир от племето морой. Тъй като родителите му са допуснали непростими грешки, той е изгнаник в академията. Кристиан е интелигентен, любознателен и намира сродна душа в търсенето на истината.

Виктор е вампир със златно сърце, уважаван съветник и политически стратег. Той използва влиянието си, за да защити най-важното: благополучието на съпруга си и двете си дъщери.

Татяна е политически аутсайдер, която превзема съда с бунт. Тя се ръководи от чувството си за справедливост. С невзрачния си външен вид, често заблуждава околните.

Мия е ученичка в академията и е с нисък ранг. Тя е безразсъдна и има план за изкачване по социалната стълбица.

Мередит е умен и упорит вампир, отличен стратег. Непостоянството на Роуз и елитарното мислене на Мия я карат да губи търпение по-често.

Соня е тиха душа от периферията на обществото на морой, която предпочита да прекарва времето си в библиотеката или в някоя от градините. Когато един от охраната проявява интерес към нея, започва връзка, която разкрива най-светлите и най-тъмните кътчета от душата на ѝ.

Мейсън е чаровен, лоялен, известен и най-големият конкурент на Роуз в обучението за охранител. Той се надява, че един ден тя ще види в него нещо повече от приятел.