Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Туистърс (2024)

Twisters
Актьори
Glen Powell, Daisy Edgar-Jones, Katy O'Brian
Режисьор
Lee Isaac Chung
Сценаристи
Michael Crichton, Mark L. Smith
Снимки
Oklahoma City, Oklahoma, USA
Жанр
Екшън, Приключенски, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Туистърс (2024)
200
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Туистърс (2024)
Ловци на бури трябва да рискуват живота си, за да тестват нова метеорологична система. Този сезон бури ще надхвърлят фантазиите на всички.

Изминал са почти двадесет години, откакто учените изпълниха невъзможната мисия да съберат пълен набор от данни за торнадо F5. Благодарение на тях те създават Antheia – изключително усъвършенствана система за откриване на природни бедствия. Това ново изобретение е спасило живота на хиляди хора, но майката природа винаги може да покаже своята сила, връщайки доминиращия си статус.

Ураганите, които преминават през САЩ, плашат повечето жители със своята разрушителна сила. Само малцина рискуват живота си, за да преследват тези природни зрелища. Кейт някога е била един от тези преследвачи на бури. Но след драматично преживяване на торнадо близко до смъртта в студентските си години, тя оставя адреналина зад гърба си и започва да изучава моделите на бурите само от безопасното си място в Ню Йорк. Когато обаче приятелят ѝ Хави иска да тества новата система за проследяване на торнадо, те не може да му откаже. Той я примамва да се върне към полевите изследвания. Те трябва да тестват революционно устройство, което скоро може да улесни проследяването на ураганите. Те се запознават със звездата на социалните мрежи Тайлър – младеж, колкото чаровен, толкова и рисков, който обича да преследва бурите с екипа си. С настъпването на сезона на бурите, никой от тях не е предполага, че този път те ще надминат очакваният им. Появяват се невиждани и ужасяващи явления. Тримата се оказват между няколко идващи бури, които ако се сближат, никой не знае какво може да настъпи. Ясно е, че всички те ще трябва да се борят за живота си, но как да го направят, когато това все повече клони към невъзможното.

Завръща се филмът за бедствия Twisters (1996), който разказва за преследвачите на бури. Тази част обаче нито е нито пряко продължение, нито римейк. Като рестарт той разглежда по-отблизо най-новите научни методи в проследяването на бурите в контекста на изменението на климата. Филмът отново посочва като свое вдъхновение оригиналния сценарий на автора на Джурасик парк Майкъл Крайтън. Стивън Спилбърг отново е на борда като изпълнителен продуцент на втория филм.