Жената на пазача на зоопарка (2017)

735 970 votes
Актьори
Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh
Режисьор
Niki Caro
Сценарист
Diane Ackerman, Angela Workman
Снимки
Czech Republic, Prague
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера
Държава
Чехия, Англия, САЩ
Продължителност
2 ч 07 мин
Трейлър на Жената на пазача на зоопарка (2017)
385
Абонирай се за YouTube канала ни
Исторически филм, който отразява действията през 1939: когато нацистите настъпват във Варшава и всички евреи са обречени, двама души рискуват живота си, като им предлагат убежище в продължение на години.

The Zookeeper’s Wife (2017)

Полша, 1939: директорът на популярен зоопарк в Полша д-р Jan Żabiński и съпругата му Антонина трябва да представят новоназначения Lutz Heck. Точно по това време – 1 септември Германия стартира своята инвазия в Полша и Варшава е окупирана от нацистите. Бомбите падат на зоологическата градина и двамата са принудени да предприемат действия и да се присъединят към полската съпротива. Много от евреите са изправени пред ужасна съдба, а двойката им предлага убежище. Те решават да спасят хората от гетото на Варшава и да им дадат подслон, като по този начин излагат семейството си в опасност.


Предистория и информация
Проекта се основата на публикувана през 2007 г, която има същото име от Даян Акерман, който от своя страна се основата на непубликуваните дневници на Антонина и съпруга й. Полска двойка през 1939 г. спасява около 300 евреи, които през следващите няколко години от Варшавското гето се крият в тяхната вила, като по този преживяват войната.  През 1949 г. Jan отново отваря варшавския зоопарк.
Зоологическата градина във Варшава е една от най-старите в света. Той е официално открити през 1928, но неговите корени могат да бъдат проследени до 17-ти век. Филма е заснет през 2015 г., обаче, не във Варшава, но в столицата на Чешката страната съсед: Прага.

Известен още като

Жената на зоопазача (2017)

С участието на

  • Jessica Chastain
    Jessica Chastain
    Джесика Частейн