Дедпул и Върколака

Капитан Марвел 2 (2023)

The Marvels
5.5129 хил. гласа
Актьори
Brie Larson, Teyonah Parris, Samuel L. Jackson
Режисьор
Nia DaCosta
Сценаристи
Nia DaCosta, Megan McDonnell
Снимки
London, England, UK
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 45 мин
Трейлър на Капитан Марвел 2 (2023)
4 918
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Капитан Марвел 2 (2023)
След като Капитан Марвел е победила Крий, тя е изправена пред нова и нелепа заплаха: силите и се свързва с две тийнейджърки, без които тя не може да ги контролира.

Карол, известна като Капитан Марвел, се бореше упорито да надделее не само над деспотичните Крий, но и над така наречения Върховен интелект, който стои начело на извънземната раса. Нейното отмъщението не остава за дълго без последствия за Вселената, защото сега е дестабилизирана, а на нея се пада отговорността да я поправи.

Хала, планетата на Крий загива, а лидерката на расата Дар-Бен е готова да направи всичко възможно за да я спаси. Тя създава и мистериозна червеева дупка. Докато Карол изпълнява задълженията си в галактиката, новосъздадена пространство-време точна поставят героинята на нови тежки изпитания: силите ѝ внезапно излизат извън контрол. Изглежда, че по някаква неизвестна причина силите ѝ се преплитат с племенницата ѝ, която е астронавтката, капитан Моника Рамбо, както и с нейна суперфенка и свръхестествено надарена г-жа Марвел. Сега вече е невъзможно да остане сама. Всеки път когато трябва да използват способностите си, те си разменят местата. Това означава, че винаги трябва да са заедно, защото не се знае, кой къде ще се озове. Моментът обаче не е най-добрият за подобни странични ефекти, защото нова революционерка от Крий достига до властта – Дар-Бен, която се появява точно когато Карол е най-уязвима. Търсейки отмъщение на Капитан Марвел, тя възнамерява да преследва всички планети, които Карол нарича свой дом. Трите жени трябва да обединят сили, за да сложат край на новата заплаха и да върнат стабилността във Вселената. Но работата в екип не за всеки е лесна задача.

Продължение на “Капитан Марвел” с Бри Ларсън в ролята на Карол Данвърс, към която този път се присъединяват колегите ѝ супергерои Моника Рамбо и Камала Хан. За разлика от първата част, която се развиваше през 90-те, сега действията са в наши дни и ще се развива около това, трите героини да разменят ролите си по някаква неизвестна причина, веднага щом използват силите си, както вече видяхме в сериала на Мис Марвел.

Към Бри Ларсън се присъединява Тейона Парис, която за първи път се появи като Моника в сериала Уандавижън и Иман Велани, която се появи като Мис Марвел в едноименна поредица на Disney+.

Продукцията е 33-ият пълнометражен филм от вселена на Marvel и в нея очевидно имат голям дял женските таланти. Това личи не само в трите главни актриси, но и в сценария, написан от Меган Макдонъл, която по-рано създаде с сериала ВандаВижън. Това е и 4-тия филм на Марвел, който е режисиран от жена.

Актьорски състав

 • Brie Larson
  Brie Larson
  Бри Ларсън
 • Samuel L. Jackson
  Samuel L. Jackson
  Самюъл Джаксън
 • Hailee Steinfeld
  Hailee Steinfeld
  Хейли Стайнфелд
 • Tessa Thompson
  Tessa Thompson
  Теса Томпсън

Всички части

 1. Капитан Марвел (2019)
  Капитан Марвел (2019)
 2. Капитан Марвел 2 (2023)
  Капитан Марвел 2 (2023)