Кунг-фу панда 4

Игрите на глада 4: Балада за пойни птици и змии (2023)

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
6.899 хил. гласа
Актьори
Rachel Zegler, Viola Davis, Tom Blyth
Режисьор
Francis Lawrence
Сценаристи
Suzanne Collins, Michael Arndt
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада
Продължителност
2 ч 37 мин
Трейлър на Игрите на глада 4: Балада за пойни птици и змии (2023)
6 157
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Игрите на глада 4: Балада за пойни птици и змии (2023)
Предистория на хитовата трилогия Игрите на глада, в която ще види младия Сноу и историята на издигането му до президент.
Америка в близкото бъдеще: Панем е все още млада, новооснована държава, а Капитолия затвърждава властта си над районите с Игрите на глада, които не са се провеждали отдавна. Тази година предстоят 10-тите поред игри. Някогашното могъщо семейство Сноу преживява трудни времена. Кориоланъс Сноу получава възможност, която се случва веднъж в живота: той е назначен за ментор на участниците в смъртоносните битки. Съдбата му зависи от това дали едва 18-годишен ще успее да надделее над конкурентите си и да стане наставник на победоносния трибут. Шансовете обаче са изключително лоши, защото Сноу има задачата да наставлява Луси, която е от запуснатия Окръг 12 – абсолютно унижение. Все пак той е решен да направи всичко възможно, за да стигне до победа. Най-важното за него е, че от това ще зависи издигането му в обществото. Всяко едно решение определя триумфа или провала. Докато на арената е въпрос на живот и смърт, навън Сноу се бори с все по-нарастващите чувства към Луси.

Предистория на поредицата Игрите на глада, действието на която се развива 64 години преди събитията в първия филм, малко след така наречените Тъмни дни. Този термин се отнася до бунта на районите на Панем срещу Капитолия. Тогава бунтът е потушен, Окръг 13 е унищожен, а впоследствие се появяват и Игрите на глада. Историята се върти около Сноу, който тогава е само на 18 години и служи като наставник на млада трибутка в битките.

Антиутопичните книги на авторката Сюзън Колинс, които са публикувани през 2008 и 2010 г., донесоха огромни успехи на филмовите адаптации в четирите части от 2012 до 2015 г. Но американската писателка не е приключила със своя свят и през 2020 г. излиза предисторията на трилогията. Lionsgate купува правата на романа още преди публикуването му. Поради големия интервал от време героите не се завръщат. Ние ще се срещнем единствено с младия Сноу, който все още не се е превърнал в президент.