Дедпул и Върколака

Торбалан (2023)

The Boogeyman
5.945 хил. гласа
Актьори
Sophie Thatcher, Vivien Lyra Blair, Chris Messina
Режисьор
Rob Savage
Сценаристи
Bryan Woods, Scott Beck
Снимки
New Orleans, Louisiana, USA
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Канада
Продължителност
1 ч 38 мин
Трейлър на Торбалан (2023)
5 869
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Торбалан (2023)
Семейство е нападнато от ужасно свръхестествено същество, което се храни със страданието на жертвите си.

Ученичката от гимназията Сейди по-малката ѝ сестра Сойер са загубили майка си по ужасен начин, за което все още страдат. Те не получават помощ от баща си Уил, терапевт, който не може да се справи със собствената си болка и не е в състояние да даде на дъщерите си подкрепата, от която те точно в този момент се нуждаят.

В дома им се появява отчаян пациент, търсещ помощ. Шокиран от случилото се, дори не е в състояние да контролира емоциите си. Мъжът разказва за странните събития, които са го връхлетели през последите няколко години. Това не изключва и мистериозната смърт на децата му, които са починали при загадъчни обстоятелства и привидно несвързани причини. Според него децата му са нападнати и убити от свръхестествено същество, защото когато за последно ги от оставил сами, те са извикали “Торбалан”. Дали от емоционална нестабилност или от нещо много по-лошо, скоро след първото си посещение, се самоубива в дома на терапевта. Дали всичко това на фантазии, плот на пречупената психика на пациента или в историята се крие нещо много повече? Във всеки случай този трагичен пациент е оставили това ужасно същество в дома на Уил и от тогава двете сестри за измъчвани от садистичното присъствие, което ги дебне нощем. То се храни със страданията на семейството, започвайки да ги преследва. И все пак дали Торбалан не съществува и не е излязъл от гардероба?

Адаптация на едноименния разказ на Стивън Кинг.

Сценарият е написан от Скот Бек и Брайън Уудс, които написаха сценария на успешния филм на ужасите Нито звук заедно с Джон Красински.

Филмът е базиран на едноименния разказ на Стивън Кинг, който известният автор на ужаси публикува за първи път в списание Cavalier през 1973 г.

Адаптацията беше обявен през 2018 г., но след закупуването на Fox от Disney беше отменена. Проектът бе възобновен в края на 2021 г. Първоначално филмът беше планиран за стрийминг услугата на Hulu, но по-късно беше решено да премина към кината с помощта на 20th Century Studios.