15:17 до Париж (2018)

5.227 670 votes
Актьори
Alek Skarlatos, Spencer Stone, Anthony Sadler
Режисьор
Clint Eastwood
Сценарист
Anthony Sadler, Dorothy Blyskal
Снимки
Atlanta, USA, Georgia
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 34 мин
Трейлър на 15:17 до Париж (2018)
1 478
Абонирай се за YouTube канала ни
Създаден по действителните събития през 2015 г: във влак Амстердам - Париж, въоръжен мъж започва да стреля по пътниците. На борда обаче са трима американски войници, които се опитват да спрат терористичния акт.
Антъни Садлер, националната гвардия на Орегон, Алек Скарлатос и Спенсър Стоун – американският военен, са приятели от дълги години. Заедно те споделят проблемите на детството, търсенето на своето място в света и цяла поредица от неприятни събития. Техният живот ще се промени завинаги на 21 август 2015 г., когато опитът за терористична атака срещу влака Thalys 9364 ще бъде осуетен.
През август 2015 г. високоскоростният влак, който пътува от Амстердам до Париж, току-що прекоси границата от Белгия във Франция, когато непознат човек започне да стреля по пътниците във влака. След като открива огън, няколко пътници се намесват и спират въоръженият нападател. В редица ретроспекции се разказва детството и младостта на тримата войници и какви обстоятелства доведоха до това, че са на борда на влака. В този момент те виждат правилните избори в живота и ползите от това да си войник, защото в един такъв момент, единствено смелостта е тази, която спасява животи.
След Американски снайперист, Съли и Момчетата от Джързи, изглежда че отново предмета на сюжета на Истууд ще бъдат непреднамерените герои, стилизираните мъже в The 15:17 to Paris. Клинт Истууд заснема историята за осуетената терористична атака, която е адаптация на клнигата 15:17 до Париж: Истинската история на един терорист, влак и трима американски герои. Книгата е създадена по действителните събития на 21 Август 2015 г., когато въоръжен убиец атакува пътниците във влак номер 9364 на компания Thalys.