Капитан Марвел 2

Говори с мен (2022)

Talk to Me
7.264 хил. гласа
Актьори
Ari McCarthy, Kit Erhart-Bruce, Hamish Phillips
Режисьори
Danny Philippou, Michael Philippou
Сценаристи
Bill Hinzman, Daley Pearson
Снимки
Adelaide, South Australia, Australia
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
Австралия, Англия
Продължителност
1 ч 35 мин
8 062
Абонирай се за YouTube канала ни
Група приятели откриват как да призовават духове, докато един от тях не стига твърде далеч и отприщва ужасяващи свръхестествени сили.

В обкръжението на Мия в момента на мода по време на купони да призовават духове. От доста време насам тя не е в настроение и иска да избистри главата си.  Говори се, че мумифицирана ръка служи като медиум за призоваване на духове, а тези истории ѝ се въртя в ума от доста време насам. Интересът ѝ е още повече привлечен, когато се разпространяват видеоклипове от телефоните на съучениците, които очевидно са обладани. Тя се съглася на един подобен седан. Когато внезапно прави контакт със света на мъртвите, разбира, че това вече не е игра. Изведнъж тя трябва да избира между света на живите и този на мъртвите, без да знае на кого може да се довери. Но когато Мия и нейните приятели нарушават правилата на ритуала, те разрушават границата между нашия свят и този на отвъдното. Сега трябва да се изправят пред ужасяващите последици. Мумифицирана ръка е на път да преобърне целия малък австралийски град с главата надолу.

Това е първият пълнометражен филм на близнаците Дани и Майкъл, известни с YouTube канала RackaRacka. Те публикуват видеоклипове, съчетаващи ужас и комедия, които дори на някои места са забранени.

Прожекциите на филма започнаха през октомври 2022 г. на австралийския филмов фестивал в Аделаида, което е преди началото на световната премиера на филмовия фестивал Сънданс през януари 2023 г. След тези две прожекции започна надпревара за правата за разпространение в САЩ, които бяха спечелени от A24 пред Universal.