Диада

Убийствен пъзел Х 10 (2023)

Saw X
7.51.8 хил. гласа
Актьори
Tobin Bell, Synnøve Macody Lund, Shawnee Smith
Режисьор
Kevin Greutert
Сценаристи
Josh Stolberg, Pete Goldfinger
Снимки
Mexico City, Mexico
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Мексико, Канада
Продължителност
1 ч 58 мин
1 359
Серийният убиец Пъзелът иска да накаже измамници, които лъжат отчаяни пациенти с надежда за лек на нелечими болести. Той ще ги вкара в своята смъртоносна игра на оцеляване, за да ги изправи пред собствените им грешки.

Серийният убиец Джон Крамър, известен още като Пъзела, е нелечимо болен. Когато научава за експериментално лечение на рак, което обещава чудодейно излекуване, той заминава за Мексико, изпълнен с надежда. Процедурата е рискова, но той няма какво да губи. Тук той се сблъсква с жестоката истина. Лечението е измама и служи единствено за експлоатация на отчаяни хора. Воден от желание за отмъщение, Джон Крамер залага жестоки и перфидни смъртоносни капани, с които иска да накаже измамниците и да им покаже по съвсем различен начин техните собствени грешки и най-вече, че са се захванали с неподходящия пациент. Под проницателния поглед на Пъзела измамниците са въвлечени в безмилостна игра, изпълнена с гениални, коварни и смъртоносни капани.

Това е десетата част от поредицата на ужасите, която започна през 2004 г. Това не е продължение, а сюжета хронологично се развива между първа и втора част. Режисьор е Кевин Гротер, който преди това е седял на режисьорския стол за 6-та и 7-ма част, както и е участвал в монтажа на първите пет филма. Сценарият отново е написан от дуото Джош Щолберг и Пит Голдфингър.

Снимките са направени в Мексико Сити между октомври 2022 г. и февруари 2023 г.