Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Убийствен пъзел Х 10 (2023)

Saw X
6.676 хил. гласа
Актьори
Tobin Bell, Synnøve Macody Lund, Shawnee Smith
Режисьор
Kevin Greutert
Сценаристи
Josh Stolberg, Pete Goldfinger
Снимки
Mexico City, Mexico
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Мексико, Канада
Продължителност
1 ч 58 мин
3 714
Серийният убиец Пъзелът иска да накаже измамници, които лъжат отчаяни пациенти с надежда за лек на нелечими болести. Той ще ги вкара в своята смъртоносна игра на оцеляване, за да ги изправи пред собствените им грешки.

Серийният убиец Джон Крамър, известен още като Пъзела, вече е убедил няколко души да оценят живота си чрез жестоките си капани за мъчения, но сега на самия него му остават няколко месеца живот заради нелечима болест. Когато научава за експериментално лечение на рак, което обещава чудодейно излекуване, той заминава за Мексико, изпълнен с надежда. Процедурата е рискова, но той няма какво да губи. Тук той се сблъсква с жестоката истина. Лечението е измама и служи единствено за експлоатация на отчаяни хора. Воден от желание за отмъщение, Джон Крамер залага жестоки и перфидни смъртоносни капани, с които иска да накаже измамниците и да им покаже по съвсем различен начин техните собствени грешки и най-вече, че са се захванали с неподходящия пациент. Под проницателния поглед на Пъзела измамниците са въвлечени в безмилостна игра, изпълнена с гениални, коварни и смъртоносни капани.

Това е десетата част от поредицата на ужасите, която започна през 2004 г. Това не е продължение, а сюжета хронологично се развива между първа и втора част. Режисьор е Кевин Гротер, който преди това е седял на режисьорския стол за 6-та и 7-ма част, както и е участвал в монтажа на първите пет филма. Сценарият отново е написан от дуото Джош Щолберг и Пит Голдфингър.

Снимките са направени в Мексико Сити между октомври 2022 г. и февруари 2023 г.