Кралството на планетата на маймуните

Ренфийлд (2023)

Renfield
6.495 хил. гласа
Актьори
Nicolas Cage, Awkwafina, Nicholas Hoult
Режисьор
Chris McKay
Сценаристи
Ryan Ridley, Robert Kirkman
Снимки
New Orleans, Louisiana
Жанр
Комедия, Ужас, Фантастика
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 33 мин
Трейлър на Ренфийлд (2023)
1 191
Абонирай се за YouTube канала ни
Ренфийлд е смятан за психично болен мъж, който иска вечен живот. В последствие се оказва, че е под влияние на граф Дракула.

Ренфийлд (Никълъс Хоулт) работи като прислуга на шефа си, но едва сега забелязва, че работните им отношения са токсични. Кой друг шеф, колкото и меркантилен да е, би искал от служителите си да убива и да набавя хора за храна? Разбира се, това е свързано с факта, че господарят на Ренфийлд е не кой да е, а самият граф Дракула (Никълъс Кейдж).

Прекратяването на работата, която работи вече векове, се оказва почти невъзможно. Също така двамата са в състояние на симбиоза, без която едва ли биха могли да живеят. За разлика от него един ден Ренфийлд се уморява и иска да спре. Твърде дълго е работи, само за да добива плячка на господаря си и да изпълнявал заповедите му, независимо колко недостойни са те. Ренфийлд се присъединява към група хора, които се опитват да поемат контрол над живота си и да избяга от сянката на Дракула. Осъзнал, че неговия живот е споен с този на Принца на мрака, като за начало трябва да открие начин да прекърши тази връзка. Но за да се освободи от лапите на своя владетел няма да е толкова лесно.

Героя Р. М. Ренфийлд е измислен от Брам Стокър през 1897 г. за готическия му роман Дракула. Той се превръща във фанатична слуга, когато вампирът го освобождава от лудница и примамва с обещание за безсмъртие.

Плановете на Universal за създаване на отделна филмова вселена с класическите чудовища или така наречената Тъмната вселена (Dark Universe) бяха прекратени. Вместо това студиото реши да възроди познатите същества в отделни филми. Първия, от които е Невидимия, се превърна в успех през 2020 г.

Никълъс Кейдж вече е играл вампир в Целувката на вампира (1988). За да се подготви за ролята си на Дракула, той изучава своите предшественици, които са влизали в тази роля – Бела Лугоши, Франк Лангела и Гари Олдман, за да види какво ново може да добави. В движенията на героя се изисква да постигне баланс между ужаса и комедия.

С участието на

  • Nicholas Hoult
    Nicholas Hoult
    Никълъс Холт
  • Nicolas Cage
    Nicolas Cage
    Никълъс Кейдж