Кунг-фу панда 4

Заешко училище: Пазителите на златното яйце (2017)

Rabbit School: Guardians of the Golden Egg
5.6551 гласа
Актьори
Noah Levi, Friedrich von Thun, Senta Berger
Режисьор
Ute von Münchow-Pohl
Сценаристи
Katja Grübel, Dagmar Rehbinder
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
Държава
Германия
Продължителност
1 ч 19 мин
Трейлър на Заешко училище: Пазителите на златното яйце (2017)
551
Абонирай се за YouTube канала ни
Историята на малкото зайче Макс, което от престъпник се превръща във великденски заек, като спасява златното яйце и Великденския празник.
Макс е малко зайче от големия град, което не иска да посещава училището, а вместо това да бъде прието в жестоката банда Лудите зайчета, които са замесени във всички престъпи схеми. В опит да се докаже още веднъж, се случва инцидент, поради който се озовава в покрайнините на гората. Там открива старо училище и странно място, в което като че ли времето е спяло, а тукашните жители водят старомоден селски живот. Всъщност това е скритото училище за великденските зайци. Макс иска да се върне в познатата си среда възможно най-скоро, но зловеща банда лисици обсаждат училището, за да се сдобият с легендарното великденско златно яйце. За негова изненада, колкото повече време прекарва в училището, все повече се очарова от образованието. Насърчаван от Еми, в която се влюбва, скоро в него се заражда желанието да стане великденски заек, да спаси златното яйце и по този начин Великденския празник.

Базиран на едноименната детска книжка от автора Albert Sixtus, която е публикувана през 1924 г. Илюстраторът Fritz Koch-Gotha допринася за успеха на творбата. Тъй като оригиналните рисунки са унищожени през 1944 г., Фриц ги рисува отново за ново издание малко след края на Втората световна войната. Произведението написано с рими е част от класическата детска литература вече повече от 90 години.

Книгата датира от времето, когато началото на училището и Великден съвпадат, поради което в нея са засегнати двете теми. В оригинала историята е малко по-различна: мама зайка изпраща децата си на училище, където старият учител ги учи на билкарство и ги предупреждава за лисицата. Децата с ентусиазъм се учат как да боядисват великденски яйца. След като училищното приключение завърши, зайчетата се завръщат в сигурната прегръдка на семейството.