Том и Джери
Petya na moyata Petya

Петя на моята Петя (2020)

Актьори
Юлиан Вергов, Васил Банов, Алиса Атанасова
Режисьор
Александър Косев
Сценарист
Валентина Ангелова, Нели Димитрова
Снимки
Бургас
Жанр
Драма
Година
2020
Премиера
Държава
България
Бюджет
550 000 лв
Трейлър на Петя на моята Петя (2020)
839
Абонирай се за YouTube канала ни
Посветен на Петя Дубарова, която умира толкова млада, а е оставила толкова мъдрост на бъдещите поколения. Ние ще видим две различни момичета, с еднаква съдба, живели в различни епохи. Това, което е еднакво и води до фаталния край, е несправедливостта в държавната система.

Филм за една от най-високо оценените български поетеси Петя Дубарова. Подобно на научна фантастика, той проследява живота на две момичета, които са на една и съща възраст, с еднакво име, но историите им се развиват с 40 годишна разлика във времето. Петя Дубарова е известна със своя талант, тя е най-младата сред известните български поети, а мъдростта, която има в тази ранна възраст е несравнима. Паралелно с нея виждаме Петя Монова, която живее в наши дни и е като всяко едно съвременно момиче. Това, което се случва и с двете, завършва със самоубийство. Въпреки разликата във времената, момичетата, тяхното обкръжение, това което е еднакво е системата и точно тя ги убива на 17-годишна възраст.

Петя Монова е огорчена от несправедливостите на живота и в един студен зимен ден се гмурка в морето устремена и целенасочена към дъното, докато светлината от повърхността започва да угасва. Какво се е случило, за да достигне до това решение, когато месеци по-рано всичко изглеждаше перфектно?

 

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички