Финален ход (2018)

6.628 850 votes
Актьори
Oscar Isaac, Mélanie Laurent, Ben Kingsley
Режисьор
Chris Weitz
Сценарист
Matthew Orton
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 02 мин
Трейлър на Финален ход (2018)
663
Абонирай се за YouTube канала ни
Този филм разказва какво се е случило след Втората световна война, когато група от израелска тайни агенти трябва да потърсят Адолф Айхман бивш нацистки лидер, участващ в окончателното решение, което е причинило Холокоста.

Operation Finale (2018)

Филмът се основава на израелската шпионска група Мосад, която следва действията на Айхман за да може той да бъде изправен пред съда за престъпленията, които е извършил по време на Втората световна война. През 60-те години лидерът на групата Питър Малкин потегля към Аржентина за да открие бившия нацистки офицер Адолф Айхман, който беше един от основните ръководители по време на Втората световна война. Той е отговорен за преследването и масовите убийства на много евреи. Така той предизвика смъртта на около шест милиона души. Питър се придържа към справедливостта за кървавия белег на историята и едновременно се опитва да остане обективен, въпреки собствените си страдания и омраза към Айхман, който е убил сестра му и децата на брат му.


Зад кадъра и информация
След Втората световна война Айхман бяга в Австрия и след това се премества в Аржентина. През 1960 г. Мосад го намери и го депортира в Израел. Там той бе изправен пред собствените си действия. Айхман е олицетворение на нацизма и е отговорен за убийството на шест милиона евреи. Ръководител на отдела, Айхман отговаря за организирането на експулсиране и депортиране на евреите. То координира така нареченото окончателно решение на еврейския въпрос. Между другото, Адолф Айхман е единственият човек, който някога е бил осъден на смърт и екзекутиран по съдебен процес от израелската съдебна система.