Финален ход (2018)

6.521 040 votes
Актьори
Oscar Isaac, Mélanie Laurent, Ben Kingsley
Режисьор
Chris Weitz
Сценарист
Matthew Orton
Жанр
Драма, Исторически
Година
2018
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
122 мин.
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Финален ход (2018)
3.3 / 5 - 3 vot
347
Този филм разказва какво се е случило след Втората световна война, когато група от израелска тайни агенти трябва да потърсят Адолф Айхман бивш нацистки лидер, участващ в окончателното решение, което е причинило Холокоста.

Operation Finale (2018)

Филмът се основава на израелската шпионска група Мосад, която следва действията на Айхман за да може той да бъде изправен пред съда за престъпленията, които е извършил по време на Втората световна война. През 60-те години лидерът на групата Питър Малкин потегля към Аржентина за да открие бившия нацистки офицер Адолф Айхман, който беше един от основните ръководители по време на Втората световна война. Той е отговорен за преследването и масовите убийства на много евреи. Така той предизвика смъртта на около шест милиона души. Питър се придържа към справедливостта за кървавия белег на историята и едновременно се опитва да остане обективен, въпреки собствените си страдания и омраза към Айхман, който е убил сестра му и децата на брат му.


Зад кадъра и информация
След Втората световна война Айхман бяга в Австрия и след това се премества в Аржентина. През 1960 г. Мосад го намери и го депортира в Израел. Там той бе изправен пред собствените си действия. Айхман е олицетворение на нацизма и е отговорен за убийството на шест милиона евреи. Ръководител на отдела, Айхман отговаря за организирането на експулсиране и депортиране на евреите. То координира така нареченото окончателно решение на еврейския въпрос. Между другото, Адолф Айхман е единственият човек, който някога е бил осъден на смърт и екзекутиран по съдебен процес от израелската съдебна система.