Смъртоносни машини (2018)

6.260 570 votes
Актьори
Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephen Lang
Режисьор
Christian Rivers
Сценарист
Peter Jackson, Philip Reeve
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Фантастика
Година
2018
Премиера в България
07 Декември 2018
Държава
USA, New Zealand
Продължителност
128 мин.
Бюджет
100,000,000
Трейлър на Смъртоносни машини (2018)
5 / 5 - 3 vots
8132
19
0
Трейлър на Смъртоносни машини (2018)
Една картина на дистопия в която природните ресурси са оскъдни и всичко в този свят се поддържа от огромни машини. Хиляда години след разрушаването на цивилизования свят поради катаклизъм, човешката раса се е адаптирала и еволюирала с нов начин на живот. Гигантски градове са в движение и брутално насочени към по-малките традиционни градове.
Смъртните машини се нарича картината на дистопия, където ресурсите са оскъдни и много градове са задвижват от машини. Хиляда години след като цивилизацията е разрушена от катастрофално събитие, човечеството се е адаптирало и еволюирало по нов начин. Гигантските градове се движат на Земята, безмилостно атакуват по-малките складови селища. Задвижващите им двигатели позволяват да атакуват и унищожават други градове, за да получат ценни ресурси. Междувременно джунглите вече не са закотвени на едно място, но стоят на огромно колела, с които се движат над завладяната повърхност – винаги търсят годни за консумация, нови ценни ресурси.

Историка Тадес и чирака Том, се опитват да се скрият от други по-мощни градове по това време, като Лондон и неговите жители. Но никой не може да остане завинаги скрит. Опасният беглец Хестер Шау ще пресече пътеки с Том, сирак, който се бори за собственото си оцеляване. Тези две млади противоположности, чиито пътища никога не е трябвало да пресичат, създават съюз, който може да промени бъдещето на света.

Предистория и информация

Войната на градовете е въз основа на романа на Филип Рийв и е адаптиран от Питър Джаксън (Властелинът на пръстените). Още през 2009 г. той си е правил планове за първи път да развие книгата, която спада към жанра Steampunk. През 2001 г. той вече си е осигурил правата за публикуване на филма.

Роман на Филип Рийв се състоят от общо четири тома: Смъртоносни машини (2001), Predator’s Gold (2003), Адски устройства (2005) и A Darkling Plain (2006).

Изборът за режисьор пада на Christian Rivers, който в миналото винаги е работил в тясно сътрудничество с Питър Джаксън, който през 2006 г. спечели Оскар за неговите визуални ефекти в Кинг Конг. По-рано той вече беше повел сценаристка група от обширни хобитови филми.