Дедпул и Върколака

Фюриоза: Сага за Лудия Макс (2024)

Furiosa: A Mad Max Saga
7.881 хил. гласа
Актьори
Anya Taylor-Joy, Tom Burke, Chris Hemsworth
Режисьор
George Miller
Сценаристи
Nick Lathouris, George Miller
Снимки
Melrose Park, Sydney, New South Wales, Australia
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
Австралия, САЩ
Продължителност
2 ч 28 мин
Бюджет
233 млн.
Трейлър на Фюриоза: Сага за Лудия Макс (2024)
979
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Фюриоза: Сага за Лудия Макс (2024)
В един постапокалиптичен свят проследяваме историята на Фюриоза от Лудият Макс: Пътят на яростта - силна жена, която трябва да намери своят път, в свят управляван от закона на по-силния.

15 до 20 години преди събитията в Лудия Макс: Пътят на яростта – светът се разпада. В близкото бъдеще светът е пустиня, а ресурсите като бензин, вода и храна са жизнено важни и яростно търсене. В този постапокалиптичен свят, където всичко е загубило смисъл, шепа оцелели се ръководят от закона на най-силния. Без да се интересуват от живота на останали, това, което привлича огромен интерес е бензинът – той е синоним на власт и мишена на въоръжени до зъби банди.

Младата Фюриоза (Аня Тейлър-Джой) е отвлечена от идиличния свят, в който живеят предимно майките, попадайки в ръцете на орда мотоциклетисти, предвождани от военачалника Дементус (Крис Хемсуърт). Техния път преминава през пустиня, където се натъкват на Цитаделата – управлявана от безсмъртния Джо. Докато двамата тирани се борят за надмощие над бастиона на пустинната цитадела, Фюриоза също е въвлечена в конфликта. Единственото, което тя наистина иска, е да се върне у дома. Но за да осъществи най-съкровеното си желание, трябва да премине през много изпитания и да намери пътя към дома.

Предистория на Лудият Макс: Пътят на яростта от режисьора Джордж Милър, в която научаваме повече за борещата се Фюриоза, преди да срещне Макс Рокатански. Героинята на Фюриоза е възхвалявана от критиците по цял свят като силна жена и екшън герой. Докато сюжетът на предишния филм обхваща кратък период от време, то Фюриоза ще проследи героинята си в много по-дълъг период от време – от предишния ѝ живот до събитията в Пътят на яростта.

Това е петата чат от постапокалиптичния франчайз. Малко педи филмът да излезе на кината, стана ясно, че ще следва и продължението Max: The Wasteland.

Джордж Милър прекарва 15 години в разработване на сценария за Пътят на яростта. През този дълъг период създава и предистория за всеки гален герой и разбира се най-вече на Фюриоза. За предисторията си Милър се отказва от плановете за компютърно подмладяване на героинята, която бе изиграна от Чарлийз Терон, а предпочита друга актриса.

За снимките са правени в Австралия през лятото на 2022 г. и са стрували 233 млн. долара, което го прави най-скъпият филм в Австралия.

С участието на

  • Chris Hemsworth
    Chris Hemsworth
    Крис Хемсуърт
  • Anya Taylor-Joy
    Anya Taylor-Joy
    Аня Тейлър-Джой