Годзила и Конг: Нова империя

Фюриоза: Сага за Лудия Макс (2024)

Furiosa: A Mad Max Saga
Актьори
Anya Taylor-Joy, Tom Burke, Chris Hemsworth
Режисьор
George Miller
Сценаристи
Nick Lathouris, George Miller
Снимки
Melrose Park, Sydney, New South Wales, Australia
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
Австралия
Трейлър на Фюриоза: Сага за Лудия Макс (2024)
556
Абонирай се за YouTube канала ни
В един постапокалиптичен свят проследяваме историята на Фюриоза от Лудият Макс: Пътят на яростта - силна жена, която трябва да намери своят път, в свят управляван от закона на по-силния.

В един постапокалиптичен свят, където всичко е загубило смисъл, шепа оцелели се ръководят от закона на най-силния. Без да се интересуват от живота на останали, това, което привлича огромен интерес е бензинът – той е синоним на власт и мишена на въоръжени до зъби банди.

Младата Фюриоза (Аня Тейлър-Джой) е отвлечена от идиличния свят, в който живеят предимно майките, попадайки в ръцете на орда мотоциклетисти, предвождани от военачалника Дементус. Техния път преминава през пустиня, където се натъкват на Цитаделата – управлявана от безсмъртния Джо. Докато двамата тирани се борят за надмощие, Фюриоса трябва да премине през много изпитания, за да намери пътя към дома.

Предистория на “Лудият Макс: Пътят на яростта” от режисьора Джордж Милър, в която научаваме повече за борещата се Фуриоза, преди да срещне Макс Рокатански. Героинята на Фуриоза е възхвалявана от критиците по цял свят като силна жена и екшън герой. Докато сюжетът на предишния филм обхваща кратък период от време, то Фюриоза ще проследи героинята си в много по-дълъг период от време – от предишния ѝ живот до събитията в “Пътят на яростта“.

С участието на

  • Chris Hemsworth
    Chris Hemsworth
    Крис Хемсуърт
  • Anya Taylor-Joy
    Anya Taylor-Joy
    Аня Тейлър-Джой