Midway (2019)

Актьори
Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson
Режисьор
Roland Emmerich
Сценарист
Wes Tooke
Снимки
Montréal, Québec, Canada
Жанр
Драма, Екшън, Исторически
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ, Китай
Трейлър на Midway (2019)
204
Исторически филм за битката за остров Мидуей през Втората световна война, между Япония и САЩ. Една от най-важните битки, която е била от решаващо значение за следващите етапи на войната.

Исторически филм за борбата между САЩ и Япония през Втората световна война. Шест месеца след японската атака над Пърл Харбър, от 4 до 7 юни 1942 г., започва битката за остров Мидуей. Тук се срещат американския флот и военновъздушните сили на японската империя. Японското нападение над остров, където се намира американска военна база, имаше за цел да елиминира американските военноморски сили от Тихия океан. Японците са многократно по-добри от отслабените американци. Но американските военни доказват смелост и решителност, и се сблъскват с непреодолимия враг във въздушна и морска битка. Резултатът от нея ще определи как ще приключи Тихоокеанската война.

В битката за Мидуей японския флот беше силно разрушен, включително и няколко самолетоносачи. От историческа гледна точка битката се счита за повратна точка във Втората световна война. Тя е една от най-значимите тихоокеански битка и от съществено значение за развитието на войната.