Битката за Мидуей (2019)

Актьори
Luke Evans, Mandy Moore, Patrick Wilson
Режисьор
Roland Emmerich
Сценарист
Wes Tooke
Снимки
Montréal, Québec, Canada
Жанр
Драма, Екшън, Исторически
Година
2019
Премиера
Държава
САЩ, Китай
Трейлър на Битката за Мидуей (2019)
413
Исторически филм за битката за остров Мидуей през Втората световна война, между Япония и САЩ. Една от най-важните битки, която е била от решаващо значение за следващите етапи на войната.

Исторически филм за борбата между САЩ и Япония през Втората световна война. Шест месеца след японската атака над Пърл Харбър, от 4 до 7 юни 1942 г., започва битката за остров Мидуей. Тук се срещат американския флот и военновъздушните сили на японската империя. Японското нападение над остров, където се намира американска военна база, имаше за цел да елиминира американските военноморски сили от Тихия океан. Японците са многократно по-добри от отслабените американци. Но американските военни доказват смелост и решителност, и се сблъскват с непреодолимия враг във въздушна и морска битка. Резултатът от нея ще определи как ще приключи Тихоокеанската война.

В битката за Мидуей японския флот беше силно разрушен, включително и няколко самолетоносачи. От историческа гледна точка битката се счита за повратна точка във Втората световна война. Тя е една от най-значимите тихоокеански битка и от съществено значение за развитието на войната.