Дедпул и Върколака

Lady in the Lake / Дамата в езерото (2024)

Lady in the Lake
Сезон 1
7 епизода
Актьори
Natalie Portman, Mikey Madison, David Corenswet
Сценарист
Alma Har'el
Снимки
Baltimore, Maryland, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Lady in the Lake / Дамата в езерото (2024)
29
Абонирай се за YouTube канала ни
Мади (Натали Портман) разследва убийство на жена, за което никой не се интересува. Мади се натъква на тайна от политически характер.

През 60-те години на миналия век Балтимор е град, пълен с тайни, които като че ли всички знаят, с изключение на Мади (Натали Портман). Година по-късно всичко изглежда съвсем различно. След 12 години брак, тя трябва да започне отначало, защото изглежда, че е пропиляла живота си в домакински работи. Тя си спомня за младежките си амбиции и мечти и иска да използва живота си за нещо, което я вълнува и което да направи света малко по-добър. Затова тя помага на полицията в Балтимор да разреши случай на изчезнало момиче.

Това ѝ помага да получи желаната работа в градски вестник. А това на свой ред ѝ осигурява възможност да се изяви. Следващата ѝ история е мрачен разказ за чернокожа жена, чието тяло е намерено във фонтан в езерото на градския парк. Клео е била жена, която е обичала да си прекарва добре, така че изглежда никой не се интересува какво всъщност се е случило в нощта, когато е починала – освен Мади. Осен това, тя се е борила да издържа семейството си, докато се е опитвала да промени политически Балтимор. Борбата на Клео за правата на чернокожите може да се окаже нейната гибел. Мади тръгва да търси отговори, опитвайки се да разбере коя е била Клео и как е умряла. Но сякаш някой се опитва да ѝ попречи да открие истината. Докато се впуска в тъмната страна на Балтимор, тя се излага на опасност.

Адаптация на едноименния роман на Лора Липман, който на свой ред е вдъхновен от истински събития. Сред тях са отвличането и убийството на 11-годишно момиче и убийството на чернокожа жена, намерена във фонтан в парка.