Дедпул и Върколака

Домът на дракона Сезон 2 (2024)

House of the Dragon
8.4386 хил. гласа
Сезон 2
8 епизода
Актьори
Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy
Сценаристи
Ryan J. Condal, George R.R. Martin
Снимки
Monsanto, Castelo Branco, Portugal
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Домът на дракона Сезон 2 (2024)
659
Абонирай се за YouTube канала ни
Битката за Железния трон и наследството на Таргариен продължава. След като Рейнира намира поддръжници, Танцът на драконите започва.

Рейнира Таргариен не само е лишена от правото си на престола, но е загубила и сина си Лусерис. Принц Аемонд Таргариен стои зад това. Но Рейнира, Деймън и техните съюзници трябва да предприемат стратегически и дипломатически действия. Вместо да влязат в Кралски чертог с огнедишащите си дракони и да използват сила си, за да свалят узурпатора Ейгън II от Железния трон, като за начало те искат да засилят влиянието си и да създадат нови съюзи.

Докато Рейнира се възстановява от загубата, синът ѝ Джакаерис отлита на север с дракона си Вермакс, за да поиска подкрепа от домовете Арин и Старк. Между враждуващите страни настъпват все по-големи сблъсъци. Алисент и семейството ѝ в Кралски чертог са първите, които изпитват силата яростта на Рейнира.

Семейство Таргариен от Драконов камък обаче е изправено пред друго предизвикателство. Те разполагат с много дракони, с които да нападнат враговете си, но нямат достатъчно ездачи. Принц Джакаерис намира решение.

Втория сезон на предисторията на Игра на тронове, вдъхновена от романа Огън и кръв на Джордж Р. Р. Мартин. Сериала разкрива поредица от събития, поради които семейство Таргариен губи контрола над Железния трон и властта си в Седемте кралства.

На 26 август 2022 г., седмица след началото на сериала, HBO официално обяви плановете си за втори сезон. По-късно е обявено, че шоурънърът и режисьор напускат проекта. На режисьорския стол остава Райън Кондал. Снимките на сезон 2 започват през април 2023 г.

Сезони

  1. Домът на дракона (2022)
    Домът на дракона (2022)
  2. Домът на дракона Сезон 2 (2024)
    Домът на дракона Сезон 2 (2024)