Кунг-фу панда 4

Домът на дракона Сезон 2 (2024)

House of the Dragon
8.4363 хил. гласа
Сезон 2
8 епизода
Актьори
Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy
Сценаристи
Ryan J. Condal, George R.R. Martin
Снимки
Monsanto, Castelo Branco, Portugal
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера
2024
Държава
САЩ
Трейлър на Домът на дракона Сезон 2 (2024)
452
Абонирай се за YouTube канала ни
Битката за Железния трон и наследството на Таргариен продължава. След като Рейнира намира поддръжници, Танцът на драконите започва.

Рейнира Таргариен не само е лишена от правото си на престола, но е загубила и сина си Лусерис. Принц Аемонд Таргариен стои зад това. Но Рейнира, Деймън и техните съюзници трябва да предприемат стратегически и дипломатически действия. Вместо да влязат в Кралски чертог с огнедишащите си дракони и да използват сила си, за да свалят узурпатора Ейгън II от Железния трон, като за начало те искат да засилят влиянието си и да създадат нови съюзи.

Докато Рейнира се възстановява от загубата, синът ѝ Джакаерис отлита на север с дракона си Вермакс, за да поиска подкрепа от домовете Арин и Старк. Между враждуващите страни настъпват все по-големи сблъсъци. Алисент и семейството ѝ в Кралски чертог са първите, които изпитват силата яростта на Рейнира.

Семейство Таргариен от Драконов камък обаче е изправено пред друго предизвикателство. Те разполагат с много дракони, с които да нападнат враговете си, но нямат достатъчно ездачи. Принц Джакаерис намира решение.

Втория сезон на предисторията на Игра на тронове, вдъхновена от романа Огън и кръв на Джордж Р. Р. Мартин. Сериала разкрива поредица от събития, поради които семейство Таргариен губи контрола над Железния трон и властта си в Седемте кралства.

На 26 август 2022 г., седмица след началото на сериала, HBO официално обяви плановете си за втори сезон. По-късно е обявено, че шоурънърът и режисьор напускат проекта. На режисьорския стол остава Райън Кондал. Снимките на сезон 2 започват през април 2023 г.

Сезони

  1. Домът на дракона (2022)
    Домът на дракона (2022)
  2. Домът на дракона Сезон 2 (2024)
    Домът на дракона Сезон 2 (2024)