Кралството на планетата на маймуните

Грешници (2019)

Актьори
Мария Илиева, Димитър Терзиев, Петър Генков
Режисьор
Симеон Комсалов
Сценарист
Симеон Комсалов
Снимки
Bulgaria
Жанр
Драма, Криминален
Година
Премиера в България
Държава
Продължителност
1 ч 40 мин
Трейлър на Грешници (2019)
4 539
Абонирай се за YouTube канала ни
Бившо ченге, което някога е изгубило семейството си, решава да се завърне в борбата с престъпността. Той трябва да намери лидера на група престъпници, който е отвявал богат мъж с цел откуп и прави поредица от грабежи. Ченгето, разпалва войната, замесвайки дъщеря му в един последен удар срещу гангстерите.

Първоначално името на филма трябваше да бъде “Врагове”, но няколко месеца преди премиерата, има ново заглавия “Грешници”. Новото заглавие е по-подходящо, защото в противен случай ще се препокрива с филма на Светослав Овчаров “Врагове (2017)”, който разказва история, развиваща се по време на турско робство.

Филма беше кандидат за “Златна роза”, но не попадна сред избраните. Това е първата продукция на Симеон Комсалов, като сценарист и режисьор.

Снимките са направени с минимален бюджет. В кадрите се появява певицата Мария Илиева, която изпълнява и саундтрака. Сценариста на филма е от 90-те години, но тъй като засяга горещите теми за пари, любов и съперничество, той не е демоде. В него не са изключени бивши затворници, полицаи, кражби, престъпен живот на ръба със смъртта и една жена, която е в средата на зараждаща се война. 

Събитията започват с отвличането на известен бизнесмен от малък град. Откупа, който искат похитителите е непосилен за неговите братя. Те искат помощ от бивш полицай, който по време на службата си е имал труден момент, който не е успял да преодолее. От тогава насам дави мъката си с алкохол. В допълнение от затвора е излязъл престъпник, също който е замесен. В този момент, бившия полицай решава да излезе от дълбокия си сън. Той поема рискова операция, в която въвлича и дъщерята на един от престъпниците.