Дедпул и Върколака

Нощна смяна във Фреди (2023)

Five Nights at Freddy's
5.499 хил. гласа
Актьори
Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Piper Rubio
Режисьор
Emma Tammi
Сценаристи
Scott Cawthon, Emma Tammi
Снимки
New Orleans, Louisiana, USA
Жанр
Ужас
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 49 мин
Трейлър на Нощна смяна във Фреди (2023)
5 790
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Нощна смяна във Фреди (2023)
Пазач трябва да охранява пет нощи пицария, в която четири животински робота с желание за убийства правят пакости през нощта.

Пет нощи при Фреди (2023)

Майк отчаяно търси работа, за да може продължи да се грижи за малката си дъщеря Аби. Той приема предложението на Стив да патрулира в изоставен комплекс като охранител нощна смята. През 80-те години на миналия век

Фреди е нещо повече от пицария. Това е развлекателен център за цялото семейство, в който фантазията и забавлението оживяват, като се използват роботи с животински вид за детски партита. Но всичко това отдавна е в историята.

И без това Майк има достатъчно проблеми, но работата го прави поне малко щастлив, защото се очаква да бъде елементарна. Когато започва като нощен пазач в пицарията на Фреди Фазбер, той всъщност очаква всичко да бъде сравнително спокойно и до някаква степен дори отегчаващо. Дори не си и помисля, защо пицария, която е затворена от години, изобщо се нуждае от пазач? Идва първата нощ, в която очаква да прекара една на пръв поглед скучни смяна съвсем сам. Но това далеч не е така. Не след дълго се оказва, че скуката би била за предпочитание, пред това, което предстои да се случи. Майк забелязва, че в запустялата закусвалня нещо не е наред. Нощната смяна във Фреди няма да е толкова лесна, колкото е очаквал. Сред полунощ мечката, заекът, лисицата и птицата в никакъв случай не са просто стари роботи. Оказва се, че тук има нещо зловещо, защото действително всяка вечер роботите се съживяват и имат нестихващо желание да убиват. Майк се явява натрапник в средата на тяхната територия заедно с дъщеря си. Вечерта тук е буквално на живот и смърт, а няколко аниматронни фигури са жадни за кръв. Ще успее ли да преживее пет отчаяни нощи? И какво наистина се е случило във пицарията Фреди, когато са започнали да изчезват деца?

Свръхестествения филм на ужасите е адаптация на едноименната компютърна игра от 2014 г. на ScottGames, която се превърна в световен феномен. Още през 2015 г. Warner Bros. си осигури правата. Плановете за проекта започват през 2017 г. но отнема 5 години, докато през 2022 г. започва създаването на филма.

В реалния живот Пицата Freddy Fazbear’s Pizza не съществува.