Покемон: Детектив Пикачу (2019)

Актьори
Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton
Режисьор
Rob Letterman
Сценарист
Benji Samit, Dan Hernandez
Жанр
Анимация, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
USA, Japan, Canada
Продължителност
104 мин.
Трейлър на Покемон: Детектив Пикачу (2019)
4 / 5 - 4 vot
1053
5
1
Трейлър на Покемон: Детектив Пикачу (2019)
Пикачу се е върнал в киното, макар и по различен начин. В тази адаптация към действия на видеоиграта Detective Pikachu, ще видим как жълтия покемон ще се сблъска с мистерии и покемонски заговор, за да открие бащата на Тим.
Тим живее в Рийм Сити, свят в който хората живеят заедно с покемоните, където се състезават в бити срещу малките чудовища. Дори 21-годишният Тим искаше да стане известен покемон-треньор, но отдавна се отказа от тази мечта. Неговия баща, частния детектив Хари Гудман, тайнствено изчезва и повече е не се появява. Това принуждава Тим да престане да чака, а да разбере какво му се е случило. Той получава неочаквана помощ от бившия покемон партньор на баща си – детектив Пикачу. Весел, умен и очарователен супер-детектив, той е загадка дори и за себе си. Той иска да помогне и дори е развълнуван, когато осъзнава, че с Тим може да си говори, вместо както всички останали хора, просто чуват “пика пика”. Двамата се впускат в едно приключение за да изяснят сложната мистерия.

В осветените неонови улици на Райм Ситина, модерен и разстроен метрополис, в който покемони и хора живеят заедно, в хипер-реалистичния свят, те откриват улики, които сочат, че мирното съжителство между двата видна може да бъде нарушено и цялата вселена на Покемон е застрашена. Те ще срещнат други покемони и ще се сблъскат с коварен заговор.

Информация и предистория

След като приложението Pokemon Go стана световна сензация през лятото на 2016 г., плановете за адаптиране на японското аниме Покемон, значително ускориха. Сюжета вече е разкрит и ще бъде върху детектив Пикачу. Първият  (анимационен) филм на малките чудовище е през 1998 г.

Със заглавия като Драконова топка – Еволюцията и Дух в броня, други успешни аниме франчайзи са били донесени на големия екран, под формата на игрални филми.

С участието на

  • Ryan Reynolds
    Ryan Reynolds
    Райън Рейнолдс