Диада

Pokemon: Детектив Пикачу (2019)

Pokémon Detective Pikachu
6.5177 хил. гласа
Актьори
Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton
Режисьор
Rob Letterman
Сценаристи
Benji Samit, Dan Hernandez
Жанр
Анимация, Фантастика
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Япония, Канада
Продължителност
1 ч 44 мин
Трейлър на Pokemon: Детектив Пикачу (2019)
3 470
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Pokemon: Детектив Пикачу (2019)
Пикачу се е върнал в киното, макар и по различен начин. В тази адаптация към действия на видеоиграта Detective Pikachu, ще видим как жълтия покемон ще се сблъска с мистерии и покемонски заговор, за да открие бащата на Тим.

Тим работи като застрахователен агент и живее в Рийм Сити, метрополис, където хората и покемоните живеят заедно в мирно съжителство. Неговия баща Хари Гудман,  почтен и уважаван частен детектив от доста време насам се счита за е мистериозно изчезнал и така и не се е появил. Сега Тим получава ужасната новина, че е мъртъв. Той  не може да приема това толкова лесно и иска да разбере, какво се е случило. За това потегля към апартамента на баща си, за да прерови всичко в него и да намери някаква следа. Тук той открива покемона Пикачу – весел, умен и очарователен супер-детектив, който е загадка дори и за себе си. Двамата са развълнувани от факта, че могат да общува, за разлика от всички останали хора, които не разбира покемоните, а просто чуват “пика,  пика…”. Въпреки че Пикачу е загубил паметта си, той е убеден, бащата на Тим все още е жив, защото двамата са работили заедно и се познават твърде добре.

Двамата се обединяват и се впускат в едно приключение за да изяснят сложната мистерия. Те тръгват да търсят улики в осветените неонови улици на Райм Сити – модерен и разстроен метрополис, който е изпълнен с покемони, като един хипер-реалистичния свят. Те се срещат с младата репортерка на CNM Луси Стивънс, която е на път към града.

Заедно тримата откриват заговор, който може да унищожи завинаги мирното съжителство между двата вида, както и да застраши цялата Покемон вселена. Те ще срещнат други покемони и ще се сблъскат с коварен заговор.

Информация и предистория

След като приложението Pokemon Go се превърна в световна сензация през лятото на 2016 г., плановете за адаптиране на японското аниме Покемон, значително ускориха. Сюжета вече е разкрит и ще бъде върху детектив Пикачу. Първият  (анимационен) филм на малките чудовище е през 1998 г.

Заглавия като Драконова топка – Еволюцията, Дух в броня и други успешни аниме франчайзи, вече са донесли успехи на големия екран, като на игрални филми.

С участието на

  • Ryan Reynolds
    Ryan Reynolds
    Райън Рейнолдс