Кунг-фу панда 4

Beau Is Afraid (2023)

Beau Is Afraid
От най-мрачните му страхове идва най-голямото приключение
6.756 хил. гласа
Актьори
Joaquin Phoenix, Amy Ryan, Patti LuPone
Режисьор
Ari Aster
Сценарист
Ari Aster
Снимки
Montréal, Québec, Canada
Жанр
Драма, Комедия
Година
Премиера
Държави
САЩ, Англия, Финландия, Канада
Продължителност
2 ч 59 мин
Трейлър на Beau Is Afraid (2023)
283
Абонирай се за YouTube канала ни
Сюрреалистичен филм, в който параноичен мъж живее на границата между реалността и съня, докато тайните от миналото му изплуват на повърхността
Сюрреалистичен филм с кошмарни нотки, който се развива в алтернативно време. Историята продължава няколко десетилетия и разказва за Бо – изключително нервен, който живее в постоянен стрес, поради напрегнатите отношения с властната си майка, която вече не е жива. Фактът, че той никога не е познавал баща си, невинаги допринася за стабилността на психиката му. Той страда от силна параноя, но въпреки това изгражда успешна кариера на предприемач. Бо търси помощ от психотерапевт, който му предписва някакво уж лечебно лекарство срещу параноята. Реално обаче нищи не променя положението му. Точно обратното – той пътува до стария си дом и сякаш все повече губи разсъдъка си. По пътя среща редица предизвикателства и опасности, защото губи разсъдъка си и му предстои приключение между съня и реалността, в което тайните от миналото изплуват на повърхността.

През лятото на 2020 г. Ари Астер обяви, че следващия му филм ще бъде четиричасова комедия с кошмарни нотки. Още през 2011 г. Ари Астер е заснел късометражен филм, наречен Beau, чийто главен герой също е невротичен мъж, който все отлага посещението при майка си и впоследствие е преследван от тъмни сили. Въз основа на тази 7-минутна творба разработва своя пълнометражен филм през дълъг период от време.

Снимките са направени в Saint-Bruno-de-Montarville, крайградски район в канадския град Монреал.