Аквамен 2 и изгубеното кралство

Астерикс и Обеликс: Мисия Китай (2023)

Asterix & Obelix: The Middle Kingdom
5.18.7 хил. гласа
Актьори
Guillaume Canet, Vincent Cassel, Gilles Lellouche
Режисьор
Guillaume Canet
Сценаристи
Albert Uderzo, René Goscinny
Снимки
Studios Bry, Val-de-Marne, France
Жанр
Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
Франция
Продължителност
1 ч 52 мин
Трейлър на Астерикс и Обеликс: Мисия Китай (2023)
7 054
Абонирай се за YouTube канала ни
Астерикс и Обеликс трябва да помогнат на принцесата на Китай да спаси майка си, свалена с преврат. Но към тези земи се е насочил и Цезар.

50 години преди новата ера, императрицата на Китай току-що е хвърлена в затвора след държавен преврат, подбуден от предателския принц Дън.

Дъщерята на императрицата получава помощ от финикийския търговец и телохранител за да избяга в Галия и да поиска помощ от двамата доблестни воини Астерикс и Обеликс, които са надарени със свръхчовешка сила, благодарение на вълшебната си отвара.

Нашите двама неразделни герои с радост приемат да помогнат на принцесата да спаси майка си и да освободи страната си. Така започва едно голямо пътешествие и приключения по пътя към Китай. Но Цезар и неговата мощна армия, жадна за нови завоевания, също се насочват към Средното царство.

Това е петият игрален филм от поредицата, която започна през 1999 г.

След като Жерар Депардийо изигра Обеликс в първите четири филма, а Астерикс беше въплътен от Кристиан Клавие в две части, лентата променя изцяло актьорския състав: Гийом Кане поема режисурата и влиза в ролята на самия Астерикс, а Жил Льолуш за първи път изиграва Обеликс.

Първоначално продукцията е трябвал да бъде заснет в Китай, но поради пандемията снимките са преместени във Франция и Мароко.

Всички филми са базирани на френските комикси за Астерикс на Албер Юдерзо и Рьоне Госини, по които са създадени и множество анимационни филми.