Годзила и Конг: Нова империя

Анатомия на едно падане (2023)

Anatomy of a Fall
7.868 хил. гласа
Актьори
Sandra Hüller, Milo Machado Graner, Swann Arlaud
Режисьор
Justine Triet
Сценаристи
Justine Triet, Arthur Harari
Снимки
Les Crevasses, Villarembert, Savoie, France
Жанр
Драма, Криминален, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
Франция
Продължителност
2 ч 31 мин
Трейлър на Анатомия на едно падане (2023)
96
Абонирай се за YouTube канала ни
Сандра е заподозряна за смъртта на съпруга си. По време на разследването, връзката със сина ѝ започва да се пропуква.

Германската писателка Сандра е омъжена за французина Самуел. Заедно със сина си Даниел те живеят от далеч от цивилизацията в спокойно планинско село във френските Алпите. Хармонията им внезапно спира, след като един ден Самуел е намерен мъртъв пред къщата им.

Макар все още да не е ясно дали става дума за инцидент, убийство или самоубийство, за полицията случая е доста съмнителен. Започва разследване на подозрителната смърт, което обаче полицията иска бързо да приключи и обвиненията падат върху Сандра. По време на процеса отношенията на двойката са подробно разгледани. Разследването не може да продължи дълго, защото тежестта на обвинението не е особено голяма. Самата Сандра продължава да се бори със смъртта на съпруга си. Единственият свидетел, който би могъл да даде отговор, е 11-годишнния Даниел, който има проблем със зрението. Моралната дилема, в която се намират, довежда отношенията между майката и сина до краен предел. В съда връзката между тях е поставена на изпитание, под ударите на въпросите на прокурора.

На филмовия фестивал в Кан през май 2023 г. режисьорката Жюстин Трие печели голямата награда “Златна палма” за филма си. Кучето Меси е удостоено със специалната награда за кучета “Палма“.