Кунг-фу панда 4

Алита: Боен ангел (2019)

Alita: Battle Angel
7.3289 хил. гласа
Актьори
Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Christoph Waltz
Режисьор
Robert Rodriguez
Сценаристи
Laeta Kalogridis, James Cameron
Снимки
Austin, USA, Texas
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 02 мин
Бюджет
200,000,000
Трейлър на Алита: Боен ангел (2019)
12 132
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Алита: Боен ангел (2019)
Трейлър на Алита: Боен ангел (2019)
Приключенията на Алита, киборг с тялото на 14-годишна тийнейджърка, която се премества в 26 век в един пост-апокалиптичен военно разкъсан свят.

Alita: Battle Angel (2018)

Научно фантастичен филм, който се развива през 26-ти век – време на отчаяние, в което земята е почти напълно опустошена, а хората и киборгите живеят заедно. 300 години след Великата война социалните системи са се разпаднали.

Механикът Дайсън живее в далечното бъдеще в мрачно и жестоко място наречено Железния град. Един ден той намира глава на женски киборг в купчина боклуци. Той реконструира робота от неговите останки. С изключение на човешкия мозък, тялото ѝ е изкуствено и прилича на робот. Робота не си спомня миналия си живо, а Дайсън прави всичко възможно, за да я предпази от нейното необикновено минало, докато я нарича Алита и отглежда като своя дъщеря.

Но не всички искат най-доброто за нея: например злия Хюго прави всички възможно за да напомни на Алита за нейното минало и дори скоро владетелите на Железния град я търсят. Причината е ясна: тя има уникални бойни умения, защото е създадена да бъде опасно оръжие, а не робот със свободна воля. Когато тя разбира своя дар, решава да се превърне в ловец на глави. Но това е само началото, защото тя може да бъде нещо много повече: ключът към спасяването на жителите на целия град. 

Зад кадъра и информация

Адаптация на едноименната манга от Юкито Киширо. Японския оригинален сериал е озаглавен Gunnm, което означава, нещо като “Мечта за оръжие”. През 1993 г. графичният роман е изпълнен за първи път като филм от Хироши Фукутоми. В допълнение, оригиналния сериал привлече вниманието на Ашън Виктор и книгата на продължението: Battle Angel Alita: Last Order.

Режисьорът Джеймс Камерън се е занимавал усилено с филмовата адаптация от самото начало. През 2015 г. Се отправя към Робърт Родригес, с когото отдавна търси съвместен проект. Той потвърди, че Alita ще се основава на първите четири манга части от Юкито Киширо. Също така реши, че неговия герой ще бъде изцяло анимиран.

През 2005 г. Джеймс Камерън каза, че неговият филм трябва да получи съобщение за PG-13.

 

С участието на

  • Jennifer Connelly
    Jennifer Connelly
    Дженифър Конъли
  • Eiza González
    Eiza González
    Ейса Гонсалес