Алита: Боен ангел (2019)

Актьори
Rosa Salazar, Eiza González, Jennifer Connelly
Режисьор
Robert Rodriguez
Сценарист
Laeta Kalogridis, James Cameron
Снимки
Austin, USA, Texas
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
14 Февруари 2019
Държава
USA, Argentina, Canada
Бюджет
200,000,000
Трейлър на Алита: Боен ангел (2019)
5 / 5 - 1 vot
335
2
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Трейлър на Алита: Боен ангел (2019)
Приключенията на Алита, киборг с тялото на 14-годишна тийнейджърка, която се премества в 26 век в един пост-апокалиптичен военно разкъсан свят.
Alita: Battle Angel (2018)

Адаптация на едноименната манга от Юкито Киширо. Това е научно фантастичен филм, който се развива през 26-ти век – време на отчаяние, в което земята е почти напълно опустошена, а хората и киборгите живеят заедно. 300 години след Великата война социалните системи се разпаднаха.

Механикът Диссън намира останките на женския киборг в купчина боклуци и я реконструира. С изключение на човешкия мозък, тялото ѝ е изкуствено и прилича на робот. Момичето няма спомен за миналия си живот. Той ѝ дава името Алита и я гледа като своя дъщеря. Зад нея се крие едно опасно оръжие, за което двамата скоро ще разберат. Въпреки, че няма спомени за миналото, скоро разбира за значителните си бойни умения.  Този дар я кара да работи като ловец на глави.

Зад кадъра и информация

Японския оригинален сериал е озаглавен Gunnm, което означава, нещо като “Мечта за оръжие”. През 1993 г. графичният роман е изпълнен за първи път като филм от Хироши Фукутоми. В допълнение, оригиналния сериал привлече вниманието на Ашън Виктор и книгата на продължението: Battle Angel Alita: Last Order.

Режисьорът Джеймс Камерън се е занимавал усилено с филмовата адаптация от самото начало. През 2015 г. Се отправя към Робърт Родригес, с когото отдавна търси съвместен проект. Той потвърди, че Alita ще се основава на първите четири манга части от Юкито Киширо. Също така реши, че неговия герой ще бъде изцяло анимиран.

През 2005 г. Джеймс Камерън каза, че неговият филм трябва да получи съобщение за PG-13.

 

Добави ревю