Тишина / Silence (2016)

7.294 800 votes
Актьори
Adam Driver, Andrew Garfield, Liam Neeson
Режисьор
Martin Scorsese
Сценарист
Martin Scorsese, Jay Cocks
Снимки
Taiwan
Жанр
Драма, Исторически
Година
2016
Премиера
Държава
САЩ, Англия, Тайван, Япония, Мексико, Италия
Продължителност
2 ч 41 мин
Бюджет
51,000,000
Трейлър на Тишина / Silence (2016)
2 306
Абонирай се за YouTube канала ни
1638 - няколко свещеника трябва да отидат до Япония, за която се чува, че вярата им се разпада. Тя трябва да убедят правителство, че запазването на християнската вяра е от първостепенно значение.

Мълчание

Младият португалски йезуитски свещеник Sebastião Rodrigues през 1638, заедно с  другаря си Франциско ще бъде изпратени в Япония. Те са придружени от преводач и заедно трябва да отидат в Япония защото се носи слуха, че християнството е отменено, а тяхната задача е да убедят властите, че правят голяма грешка, както и да разберат както точно се случва. Те все още не знаят, че  там християните са подложени на ужасни гонения. Правителството е притиснато от западното влияние и опитват с всички  възможности, дори и твърдо мерки да запазят свободата си. Осъждането на християнските мисионери е по ужасен начин. Те са измислили странен тест, с който лесно могат да разберат кой се застъпва за християнството и бива осъждан на смърт. Следвайте ред от събития, които оскверняват и разрушена вярата им.

Цитат от Библията:

Аз не ви давам както светът дава. Аз ви давам да не се смущава сърцето ви, нито да се бои.

Втори резюме

Ще проследим живота и приключенията на двама йезуити през 17ти век, тръгнали на пътешествие до Япония, в търсене на своя ментор, за когото всички говорят, че е напуснал църквата към която принадлежи. В Япония, обаче, католицизма е забранен и всеки, който държи да поддържа тази вяра трябва да го прави тайно. Йезуитите полагат много усилия да пазят местната църква неопетнена, а освен това се опитват да разпространят своето учение, което пък от своя страна ще им докара много проблеми на главата. И двамата ще се сблъскат със страшно много насилие, докато са преследвани от японските христиани, които упражняват своя диктаторски режим. Цената, която ще платят е много висока, а японците са готови на всичко, за да елиминират всякакво западно влияние от своята ценна родина.

 

С участието на

  • Liam Neeson
    Liam Neeson
    Лиъм Нийсън