Свободният щат / Free State of Jones (2016)

6.948 720 votes
Актьори
Matthew McConaughey, Mahershala Ali, Gugu Mbatha-Raw
Режисьор
Gary Ross
Сценарист
Gary Ross, Leonard Hartman
Снимки
USA, Mississippi, Jones County
Жанр
Драма, Исторически
Година
2016
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 19 мин
Трейлър на Свободният щат / Free State of Jones (2016)
2 180
Абонирай се за YouTube канала ни
В Южна Америка има гражданска война. Точно по средата е Newt Knight. Той е силен противник на робството и вярва, че всички хора трябва да са равни. Той се обединява с бедни фермери окръга Мисисипи в бунт срещу графство Джоунс
Филма разказва, за един на пръв поглед напълно обикновен човек, Newt Knight, който живее в Америка. Той е имал неуспешен брак със Серена, който е оставил зад себе си, а сега има далеч по-големи проблеми. Има гражданска война: Южна Америка се бори срещу Севера. Точно в средата е Newt. Така започва невероятната и истинската история на един фермер от южните щати, който по време на гражданската война застава против армията на Конфедерацията. Той е силен противник на робството, както и вярва в равните права на всички хора.. Той има една цел, която нарича заветът на живота си. Той иска да се сложи край, на войнствените намерение, насочени към хората с черен цвят на кожата. Присъединявайки се към група от малки местни фермери и с помощта на робите, Knight довежда бунта до сваляне на графство Джоунс. Бракът му с Рейчъл също допринася за създаването на първата общност на метиси след края на войната.

Предистория и информация

Филма се основава на реалните събития през 1863 предизвикани от действителната на Knight и бунта в окръг James. Поради неговите отношения с роб и резултата от брака им, след приключването на войната между Северна и Южна Америка, се появяват първите смесени бракове в тази област. Дори след приключване на гражданската война, той продължава да държи на убежденията си и да защитава селяни от алчните богаташи.

Режисьора Гари Рос, който е известен с Игрите на глада, също е участвал в сценария на филма и е искал Knight да се превърне в героя, подобен на легенда история за Робин Худ.

С участието на

  • Matthew McConaughey
    Matthew McConaughey
    Матю МакКонъхи