Вечност / Eternity (2016)

5.61 040 votes
Актьори
Audrey Tautou, Mélanie Laurent, Bérénice Bejo
Режисьор
Anh Hung Tran
Сценарист
Anh Hung Tran, Alice Ferney
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера в България
Държава
Франция, Белгия
Продължителност
1 ч 55 мин
Трейлър на Вечност / Eternity (2016)
1 778
Абонирай се за YouTube канала ни
Разказ на живота на френско семейство, принадлежащо към буржоазия. Филма ни показва историята на няколко поколения, което е съвкупност от радост и трагедия.
Вероятно не най-доброто заглавие за двучасов филм, който e силно стилизиранa семейна фреска на една истинска история. Това е историята на едно френско семейство,  която се развива от 19 век до края на 20-ти век и обхваща живота на три поколения жени (Мелани Лоран, Одри Тоту и Беренис Бежо) и техните деца, които живеят като част от католическата буржоазия във Франция. Филма показва техните съдби, който през поколенията са най-различни: брак с неизвестен досега човек, загубата на любимия дъщеря или конфронтация със закона.
В трейлъра не се съдържа почти никакъв диалог, има малко действия, отразявайки събитието, което е адаптация на действителна история и в нито едни подобен филм, ние няма да научим автентичния разказ.
В началото споменах  “не най-доброто заглавие”, понеже това е история, а вероятно режисьора е иска със думат Вечност да  се имат предвид човешкия живот, който вечно ще бъде непрекъсната последователност от успехи и неуспехи от радости и тревоги. Според мен, по-добро заглавие би било съдби, но все пак е важно заглавието да привлечен внимание.