Американска идилия / American Pastoral (2016)

6.113 340 votes
Актьори
Dakota Fanning, Ewan McGregor, Jennifer Connelly
Режисьор
Ewan McGregor
Сценарист
Philip Roth, John Romano
Снимки
Pittsburgh, USA, Pennsylvania
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера в България
Държава
Хонг Конг, САЩ
Продължителност
1 ч 48 мин
Трейлър на Американска идилия / American Pastoral (2016)
1 587
Love произлиза от еврейски семейството, което е в горната част на средната класа в Ню Джърси. Докато е в гимназията, той се отличава с постижения в спорта, а след години поема семейния бизнес. Неговия съвършен живот постепенно се разпада, когато дъщеря му има политически вълнения по време на виетнамската война.

Американски пасторал

Съединените щати през 1960: Love води съвършен живот. Той е с еврейски корени, през ученическите години е легендарен гимназиален спортист. След като се дипломира, той се жени за красивата Queen и успешно поема бизнеса на баща си. Но съвършения ми живот започва да се проваля, когато избухва Виетнамската война и дъщеря му Merry заема политическа активност под ръководството на Рита Коен с протестът срещу американското участие във Виетнам. Но това което следва, са бомбени атаки, Merry изчезва, а баща й, травмиран от случели то се, се опитва да намери дъщеря си.

Предистория

Филма е направен по романа публикуван през 1997 в САЩ с автор Филип Рот, който през 1998 г печели наградата Пулицър. Друг филм, създаден по книги на Филип Рот е The Human Stain (2003) с Антъни Хопкинс. Първоначално проекта бе поет от режисьора Филип Нойс, койот по-късно реши да го напусне. След това през февруари 2015, филма пое Юън Макгрегър. Така American Pastoral без създаден по режисьорския дебют на шотландския актьор.

Актьорския състав без формиран през 2004 г, когато Пол Бетани, Евън Рейчъл Ууд и Дженифър Конъли бяха избрани, но тъй като производството закъсня и тримата напуснаха проекта. Десет години по-късно, обаче, Дженифър Конъли реши да влезе отново с проекта на Макгрегър.

Актьорски състав

  • Jennifer Connelly
    Jennifer Connelly
    Дженифър Конъли
  • Dakota Fanning
    Dakota Fanning
    Дакота Фанинг