Дакота Фанинг

Dakota Fanning
Дакота Фанинг
Дата на раждане
23 February 1994
Роден град
Кониърс, Джорджия
Възраст
30
Националност
САЩ
Богатство
$ 12 мил.
Височина
1.63
Първи филм
ER (2005 )
Най-добър филм
Девет живота
Най-лош филм
Градски момичета

Нови и очаквани филми

  1. Наблюдателите (2024)

Предизвиквайки публично удивление с невероятните си актьорски умения, Хана Дакота Фанинг наистина се утвърди, като най-популярната детска актриса в холивудската филмова индустрия. Вероятно поради голямата си любов към актьорството, тя винаги е в състояние да направи брилянтни изпълнения във всеки филм.

Тя започва филмовата си кариера от петгодишна възраст. Въпреки че първоначално се появява в телевизионни реклами и пиеси на живо, по-късно се фокусира върху комерсиалните филми. Започвайки кариерата си като детска актриса, тя се прочува през 2001 г., когато има възможност да работи с няколко високопоставени актьори. От 2007 г. започва да взема по-добри роли, откъсвайки се от статуса на детска актриса.

Освен актриса тя също работи като модел. Дакота Фанинг е многостранен талант: тя е балерина, а също така може да свири на цигулка и пиано. Другите ѝ хобита включват конна езда и плетене. Фанинг не е активна в социалните мрежи, тъй като смята за по-важно да изживява момента, вместо да отделя време за тях и да измерва преживяванията си въз основа на качеството на снимките. Тя има немски, английски, ирландски и френски произход и е сестра на също така известната актриса на Ел Фанинг.