Завръщане (2019)

7.5190 votes
Актьори
Ники Илиев, Орлин Павлов
Режисьор
Ники Илиев
Сценарист
Ники Илиев
Снимки
Plovdiv, Bulgaria
Жанр
Комедия
Година
2019
Премиера в България
Държава
България
Трейлър на Завръщане (2019)
18 499
Абонирай се за YouTube канала ни
Няколко приятели се срещат след 20 години, след като се завръщат в България. Разбират че техен близък има големи проблеми: ще му отнемат собствения дом, който дори е паметник на културата. Те се обединяват от идеята да му помогнат.

Ако трябва да се сравни филма, може да се каже, че на моменти много се приближава до “Живи легенди”. Сюжета разказва за четирима приятели от Пловдив, които са били много близки и се завръщат от всички краища на света, 20 години след като са заминали. Те са си обещали, да се върнат в България на точно определена дата, за да се срещат. При срещата забелязват, че един от тях липсва. Оказва се, че негов братовчед иска да му отнеме къщата и да я събори. Тъй като тяхното детство и спомените им са свързани с нея, те решават да се обединят. В последствие всеки среща нещо от миналото, а в повечето случаи това е свързано с романтика и любов, която не е завършена.

Идеята на Ники Илиев е за създаване на вдъхновяващ филм, за връщане към корените, семейството и разбира се приятелството. Според него, филма е типичен за българския характер и търсенето на щастие, което при повечето хора е свързано само с едно единствени нещо, като например добра заплата, автомобил или определен човек, но ако то бъде изгубени, човек се връща там, от където е тръгнал.