Годзила и Конг: Нова империя

Водопроводчиците от Белия дом (2023)

White House Plumbers
6.810 хил. гласа
Сезон 1
5 епизода
Актьори
Woody Harrelson, Lena Headey, Justin Theroux
Сценаристи
Alex Gregory, Peter Huyck
Снимки
Washington, District Of Columbia, USA
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера
Държава
САЩ
Трейлър на Водопроводчиците от Белия дом (2023)
268
Абонирай се за YouTube канала ни
Мнисериал за екипа на президента Ричард Никсън, който е замесен в скандала Уотъргейт, завършващ с оставката на Никсън, което е прецедент в американската история.

През 1971 г. Егъл Крог е извикан на среща при закрити врати в отдалечен офис в Западната част на Белия дом от Джон Ерлихман, негов ментор и най-важен довереник на президента Ричард Никсън. Егъл смята, че отива на среща, за да обсъди програмата за борба с наркотиците, която е стартирал при последното си пътуване до Южен Виетнам. Вместо това му връчват досие и отговорност за Звено за специални разследвания, което по-късно ще стане печално известно като Водопроводчиците. Звеното трябва да разследва изтичането на строго секретни правителствени документи, в частност “Документите на Пентагона”, в пресата, както и да отговаря за отстраняването на такива течове. Освен това те обича да излизат извън рамките на законните действия, когато става въпрос за политическите врагове на Никсън.

Президентът смята, че тази задача е от решаващо значение за националната сигурност. Никсън заявява, че иска звеното да бъде управлявано от “истински кучи син”, но противно на очакванията си получава трудолюбивия, нетърпелив и лоялен Егъл Крог.

Когато става ясно, че са проникнали в централата на Демократическата партия в Уотъргейт и да ги подслушвали, се достига до скандал, който съсипва политическата кариера на Никсън.

Сериалът е базиран на публични документи, както и на книгата Integrity от Егъл Крог и Матю Крог.

 

С участието на

  • Lena Headey
    Lena Headey
    Лина Хийди